|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
spajanje tp-linkovog access pointa
Postovanje, imam problema!! ![]() Dakle laptop mi je na gornjem katu kuce i spab je signal sa t-comovog zyxel p-600 routera te sam kupio tp-linkov tl-wa801nd access point za prosirivanje istog. Spajanje bi islo sa zyxela kabelom na access point i onda bezicno na laptop. Namjestio sam ip i gateway na laptopu i veza je uspostavljena (vidim u cmd) ali kad idem u QSS (quick secure setup valjda) nece da mi nađe ap i da se spoji preko njega. Probao sam sve opcije koje su u manualu i jednostavno nece, pa sam promislio da ne postoji mozda neka glupost koju valjda promijenit u postavkama zyxela ili ap-a za koju ja naravno nemam pojma. Eto ako mozete bilo kako pomoc, bio bih extra zahvalan. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pusti te QSS igračke / wizzarde i odradi konfig na klasični način: - privremeno postavi fiksne mrežne postavke na mrežnoj lapa: IP=192.168.1.253, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.254 (ip adresa AP - a) - spoji se žično (Lan) na AP i otvori web konfig - otvori Lan sekciju i provjeri / postavi: Type=Static IP, IP=192.168.1.254, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 (ip adresa zyxel - a) - otvori wireless sekciju i postavi: Operation mode=Access Point, SSID=postaviš ime svoje wireless mreže, odaberi WPA-PSK/WPA2-PSK tip, PSK Password=uneseš šifru koju izgeneriraš ovdje (i spremiš u Notepad - u), nezaboravi udrit Save gdje treba - spojiš ZyXEL i AP, na lapu vratiš std. postavke mrežne, upališ wireless i pretražiš dostupne mreže, po SSID - u odabereš svoju, kad te pita pass uneseš gore spominjanu šifru - gore sam zaboravio spomenit, neka je DHCP server ugašen (po defaultu i je), ako bude problema pristupu nekoj stranici na web - u onda još u DHCP settings postaviš: Gateway=192.168.1.1 (ip adresa zyxel - a), Primary i Secondary DNS = vidi DNS by ISP. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.04.2011. u 22:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Al modem (zyxel je ustekan i u komp-desktopni), jel treba nesto i na njemu radit onda? Ja sam radio sve na laptopu a to mi nekako smrdi... Sorry stari nub sam sta se tice ovih wifi pizdarija. Inace hvala na odgovoru, drag si mi u p.m.! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obzirom da ZyXEL i AP spajaš žično onda nemaš šta na ZyXEL - u radit, bitno je samo da mu znaš ip adresu. Ako se slučajno preklapaju onda na AP - u postaviš drugu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ne to, nego ne razumin kako cu se spojit lanom na AP preko laptopa. Kontan da to triba priko ovoga stolnoga radit, jer je u njemu vec ustekan zyxel pa na njega odma ap i kongfiguriran. Onda ove ip/gateway stvari mjenjam na stolnome racunalu a na laptopu samo cekan signal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo nakon mukotrpne borbe, padanja mreze (disablea san dhcp na zyxelu) sve radi kako triba, signal 100%. Hvala nikky na savjetima pomoga si mi vise nego mater. ![]() I jos kao dodatak, ovaj tp-linkov AP je stvarno odlican, kroz dva zida, betonsku plocu i razne druge prepreke signal na maksimumu. Tako preporucam ako ste u istim problemima. Eto, toliko od mene. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|