Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.04.2011., 16:38   #1
uber_diggler
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
spajanje tp-linkovog access pointa

Postovanje, imam problema!!

Dakle laptop mi je na gornjem katu kuce i spab je signal sa t-comovog zyxel p-600 routera te sam kupio tp-linkov tl-wa801nd access point za prosirivanje istog. Spajanje bi islo sa zyxela kabelom na access point i onda bezicno na laptop. Namjestio sam ip i gateway na laptopu i veza je uspostavljena (vidim u cmd) ali kad idem u QSS (quick secure setup valjda) nece da mi nađe ap i da se spoji preko njega. Probao sam sve opcije koje su u manualu i jednostavno nece, pa sam promislio da ne postoji mozda neka glupost koju valjda promijenit u postavkama zyxela ili ap-a za koju ja naravno nemam pojma. Eto ako mozete bilo kako pomoc, bio bih extra zahvalan.

Hvala.
uber_diggler je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2011., 22:06   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pusti te QSS igračke / wizzarde i odradi konfig na klasični način:
- privremeno postavi fiksne mrežne postavke na mrežnoj lapa: IP=192.168.1.253, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.254 (ip adresa AP - a)
- spoji se žično (Lan) na AP i otvori web konfig
- otvori Lan sekciju i provjeri / postavi: Type=Static IP, IP=192.168.1.254, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 (ip adresa zyxel - a)
- otvori wireless sekciju i postavi: Operation mode=Access Point, SSID=postaviš ime svoje wireless mreže, odaberi WPA-PSK/WPA2-PSK tip,
PSK Password=uneseš šifru koju izgeneriraš ovdje (i spremiš u Notepad - u), nezaboravi udrit Save gdje treba
- spojiš ZyXEL i AP, na lapu vratiš std. postavke mrežne, upališ wireless i pretražiš dostupne mreže, po SSID - u odabereš svoju, kad te pita pass uneseš gore spominjanu šifru
- gore sam zaboravio spomenit, neka je DHCP server ugašen (po defaultu i je), ako bude problema pristupu nekoj stranici na web - u onda još u DHCP settings postaviš: Gateway=192.168.1.1 (ip adresa zyxel - a), Primary i Secondary DNS = vidi DNS by ISP.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.04.2011. u 22:18.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2011., 12:06   #3
uber_diggler
Registered User

Al modem (zyxel je ustekan i u komp-desktopni), jel treba nesto i na njemu radit onda? Ja sam radio sve na laptopu a to mi nekako smrdi... Sorry stari nub sam sta se tice ovih wifi pizdarija.

Inace hvala na odgovoru, drag si mi u p.m.!
Staro 08.04.2011., 12:16   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Obzirom da ZyXEL i AP spajaš žično onda nemaš šta na ZyXEL - u radit, bitno je samo da mu znaš ip adresu. Ako se slučajno preklapaju onda na AP - u postaviš drugu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2011., 16:49   #5
uber_diggler
Registered User

Ne to, nego ne razumin kako cu se spojit lanom na AP preko laptopa. Kontan da to triba priko ovoga stolnoga radit, jer je u njemu vec ustekan zyxel pa na njega odma ap i kongfiguriran. Onda ove ip/gateway stvari mjenjam na stolnome racunalu a na laptopu samo cekan signal?
Staro 08.04.2011., 19:22   #6
uber_diggler
Registered User

Evo nakon mukotrpne borbe, padanja mreze (disablea san dhcp na zyxelu) sve radi kako triba, signal 100%. Hvala nikky na savjetima pomoga si mi vise nego mater.
I jos kao dodatak, ovaj tp-linkov AP je stvarno odlican, kroz dva zida, betonsku plocu i razne druge prepreke signal na maksimumu. Tako preporucam ako ste u istim problemima. Eto, toliko od mene.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno