|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
Thomson 780i WL i padanje mreze svako malo
do nedavno mi se router gasio sam od sebe (ostane upaljena samo power lampica), i to bi se znalo dogadjat par puta dnevno probao sam i custom firmware i original t-com, ali uvijek isti problem nazvao t-com i kazu mi da su prijavili kvar isti dan dobijem poziv od t-com automata sa porukom da je kvar rijesen i gle cuda, modem se vise ne gasi, napokon mogu uredno gledati maxtv bez resetiranja svako malo sad, sa maxtvom vise nema problema ali kad surfam za racunalom mi nestane veza sa routerom (na rotueru sve lampice uredno svijetle) i tako mi nestane veza na nekoliko sekundi (u windows7 mi ona ikona za konekciju u taskbaru nekad zna pocrvenit, ali ugl prikazuje da sam i dalje spojen na net) pa se vrati - internet radio stream prestane radit, sajtovi se loadaju duze, torrenti sa 1mb/s dodje na 0.. koristim original t-com firmware za router, i pod check connectivity sve sljaka (jedino sam morao mjenjati dns servere zato sto mi je javljalo error za njih) ne koristim nikakve antiviruse i firewalle thomsonov firewall je disejblan edit torrenti rade nemoguce sporo ispod 100kb/s, i cesto padnu na nulu surfanje isto uzasno sporo -.- edit #2 ako ugasim UPnP u opcijama utorrenta, sve sljaka normalno (doduse ne znam zasto je uopce i prestalo radit kako spada samo od sebe) Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 21.02.2011. u 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
nazovi t-com i reci im da ti veza stalno puca i da misliš da je router u kvaru, neka ti ga dođu zamijeniti, to će vjerojatno i napraviti čak i bez produljivanja ugovora, jer imaš maxtv, ali pazi se da ti ga ne produlje (ako to ne želiš), jer znaju to ponekad i prešutno napraviti, ipak tamo rade potplaćeni studenti u prilično lošim uvjetima. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.04.2011. u 09:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
problem je u routeru, tocnije u njegovom firmware-u odnosno mainware-u. U samom routeru postoje dva programa koji ga ''pogone'' jedan je firmware kojeg vidis po 192.168.1.1 a drugi je mainware koji se nalazi u samom cipu i njega je teze promjeniti, no t-com jeto napravio prilikom dobivanja routera, tako da routeri koji dolaze k nama od njih su vec modani i sve moguce stvari su maknute koje t-com ne pruza i za koje t-com misli da nam nisu potrebne. Software od routhera je jako lose modan od strane t-coma i zato dolazi do pada mreze, restarta samog routera, blokanja veze, paa brzine i slicno. Imo sam isti slucaj. Oni znaju u cemu je kvar ali vecina ljudi nezna nista o tome, pa placaju 400-tinjak kuna izlazak tehnicara da popravi kvar (vecinom tehnicar na svoj trosak porapvi kvar, ali u 70% slucajeva se mora platiti). Preporucam ''pljunuti'' 350-500kn i kupiti neki router poput d-link dsl2543b (nema wifi) ili nesto slicno visno o zahtjevima korisnika i brzini koju ima kod t-coma. U takav kupljeni router staviti najnoviji firmware i podesiti sve potrebne postavke. Veza ce trajat 24 sata kako inace treba biti, osim oko 1, 2, 3, i 28 do kraja mjeseca, tada zna pucat svakih par sati. ali kroz ostatak dana u mjesecu ce raditi savrseno. Ja sam tako rijesio svoj problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|