|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
AirMax2 i i vanjsko sirenje signala
Imam potrebu prosirit dostupnost wireless signala iz jednog stana u drugi stan na istoj strani zgrade. Stan s vezom na internet preko Bneta je iznad stana koji nema vezu na internet. Pravac izmedju stanova je dijagonalno prema dolje. Da li se s obzirom na tip antene koji je u uredjaju airlive airmax 2 moze dobit dobro sirenje wireless signala prema donjem stanu dijagonalno? Airmax 2 bi uzeo jer bi sve trebalo izgledat estetski prihvatljivo kojeg bi montirao ispod klupcice prozora na fasadi zgrade. Vidim da uredjaj ima i POE mogucnost. Mogu li se Bnet modem/router i airmax 2 uskladit s obzirom da airmax 2 ima potrebne nacine rada(AP/router itd...)? Neki drugi nacin/prijedlog mozete slobodno napisat. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U promotivnom materijalu na webu piše da dva ovakva uređaja ostvaruju link na 10 Km, jasno kada postoji LoS i nema smetnji drugih mreža. Možda je overkill nabavka spomenutog uređaja x 2, ista firma ima sličnih CPE uređaja koji su vjerojatno nešto i jeftiniji, primjer WH-5420CPE. Također treba vidit kakav je uređaj u stanu koji "daje" internet i na drugoj strani jel jedan ili više kompova. Skini manuale ovih CPE - ova i vidi modove rada i moguće opcije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Namjera je Airmax2 spojit zicno na Router bneta/ne znam tocno koji model, znam da ima wireless) i onda taj airmax2 postavit na fasadu zgrade da se prosiri/pojaca wireless signal da ga mogu dobit u stanu koji je u istoj strani zgrade samo 2 kata nize dijagonalno. Bnet je provider i wireless signal se ne moze dobit u tom stanu dolje. Znaci neki cisco/scientific atlanta model. Donji stan je tipa "studio"(jedna prostorija je sve soba/kuhinja). 1-2 kompa maximalno bi bilo spojeno na airmax2 na balkonu stana koji ima internet vezu.Znaci jedan airmax2. Ovaj drugi model WH-5420CPE je skuplji tu kod nas. Ne znam jel bi antena koji je u airmaxu bila dovoljno dobra za stabilan signal u donjem stanu. Thomson TCW750-4 je router od Bneta. Zadnje izmijenjeno od: NTN. 27.03.2011. u 16:13. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Ja sam kupio airmax2 sa namjerom hvatanja signala sa wireless hot spota na moru sa udaljenosti 800 m. Ne mogu jos u potpunosti reci kako radi jer na more idem tek nakon Uskrsa. No probao sam malo po susjdestvu onako za probu hvatati signal i to radi, iako imam osjecaj da airlive 1700 usb sa 10 dbi antenom bolje hvata signal nego airmax2. Ali to je hvatanje signala sa obicnih susjedskih routera (koji imaju malu antenicu) i nisam se dugo tim bavio jel mi to netreba. No napravio sam i jos jednu probu, ako bi ja dobro hvatao signal na moru sa wifi hot spota, onda bi davao signal u drugi apartman u drugoj zgradi udaljenoj 30 metara, to cu isto vidjeti. Probu koju sam napravio je bilo ovako. Spojio sam svoj airmax2 na moj router zicano koji dobiva internet, i airmax2 sam pretvorio u access point (ono sto ti zelis). To je stajalo u sobi pored prozora, dakle unutra (iako ti mozes staviti vani na balkon), uzeo laptop, izasao van i otisao na 30-35 metara od airmax2 i dobio signal na laptopu od oko 80%, tako da se iskreno nadam da ce to raditi... no kad bi za drugi prijem stavio jos jedan airmax2, pa tek onda u pc - to bi moralo jako dobro raditi. No moje je misljenje da ti to netreba ako si u istoj zgradi.. dovoljan je jedan airmax2... no sve se mora probati pa vidjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
@martantoni Hvala na reply o informacijama kako uredjaj radi u praksi. U manualu pise da ugradjena antena ima sirenje signala od 70° horizontalno i 38° vertikalno. Dok ne kupim i istestiram, necu znat sa sigurnoscu, no nadam se da cu dobit signal u stanu koji je nize 2 kata u odnosu na stan na cijem se balkonu bit airmax2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|