|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
PCI wireless adapter MIMO
Pozz svima! Pitanje: Da li će meni npr. wireless kartica Airlive WN-300PCI (http://hr.airlive.com/product/produc...D1267641056493) u kombinaciji s postojećim routerom Thomson TG782i iskoristiti svoj MIMO potencijal s 2 antene ili treba i novi router koji podržava tu tehnologiju? Naime, postojeći CANYON CNP-WF511 kartice u 2 računala pokazuju veliku nekonzistentnost u signalu i otvaranju stranica budući da je router od njih odvojen s 2 zida. Kartice rade pod WIN7 X64. U trećem računalu je isto postojala takva kartica no zamjenio sam ju sa starijom verzijom (2 godine starosti) iste kartice i situacija je puno bolja! Zaključak je da wf511 ne radi dobro s win7 i da moram mjenjati kartice pa me čisto zanima da li ova nova tehnologija garantira bolju kvalitetu signala s postojećom router infrastrukturom ili mi je bolje kupiti normalnu karticu s jednom antenom pa uzeti jaču antenu? Isprika na podužem pitanju... ![]() HVALA unaprijed na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Kod mene radi N standard sasvim solidno sa 2t2r. Kartica je mini pice 300n neka sa ebaya, router od arilive-a neki 300 isto. prvo sam koristio jednu antenu dok nisam kupio jos jendu. Mogu rec da opravdava jakost signala ta druga antena. Brzina izmedju 2 sobe sa 2 zida je cca 5-16MB/s. Kako kad ![]() Iako je kao spojen na fixnih, marketinskih 300 ![]() Sve u svemu, isplativa kupnja i prelazak na N. (vlasnik sam i 54g uređaja i u sobi je prijem prije N bio oko 400kb - 3 MB/s) usporedbe radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
a daj mi reci svoju preporuku što da radim ako neću mjenjati router? koji adapter da kupim? možda nešto od Linksysa? Vidim da PCI kartica više baš i nema kod nas u RH pa bi možda trebao uzet USB adaptere no onda je problem jakost ugrađenog prijemnika? :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa taj router uopce nije N niti MIMO...tak da nista od tog. Ovaj moj airlive je bio cca 200kn. a kartice da, njih je sve manje.. po meni cak i bolje neki usb N adapter. pogledaj si na ebayu, ima čuda..meni je došo nek idan 300N router, za kojeg sam bio uvjeren da nece nikad doc iz kine, jer su mi vratili cak lovu, ali eto, došao nakon 60 dana. Poanta je da je taj koštao oko 105kn ![]() I radi ISTO kao i ovaj airlive. Vjerojatno isto kao i skuplji dlinkovi i slični. Tako da ti svoj cijeli paket od routera i 2-3 usb stika na ebayu mozes nac za 300kn. A ako nije problem to, onda trk u na nabavu net i nadji tamo bilo koji N ![]() I da, postoje ti N USB adapteri sa vanjskim antenama, tak da nemas frke. Meni je na tome od 10dbi antena ![]() No, kao sto je stari znalac jednom reko, nema pice do žice. ![]() Ok, nije ali se bar rimuje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|