|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pomoc oko kabelskog routera
Pozdrav svima! Imam jedan problem za koji trazim rjesenje pa se nadam da ce mi netko moci pomoci. Zivim u Varazdinu i imam internet i kabelsku od Magić telekoma... Router koji imam je Scientific Atlanta model EPC2203. Slike: ![]() ![]() Kao sta se vidi iz slike to je kabelski modem sa jednim priključkom za mrežni kabel. Posto imam dva laptopa u stanu sa jednim se priključim na router sa mreznim kabelom i onda napravim adhoc mrezu na tom laptopu i sa drugim se priključim na njega. Sad sa strane imam stari ZyXEL P-600. Slika: ![]() Sad bi ja htio da spojim ZyXEL na kabelski router pa da se sa obadva laptopa mogu prikljuciti na ZyXEL preko wirelessa i tako pristupati internetu. Ako mi netko moze reci da li je to kao prvo moguce i kao durugo kako to napraviti? Nadam se da sam bio jasan. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vidi koju ti IP adresu i gateway dodjeljuje taj kabelski modem kad se spojiš na njega. Zatim se spoji na zyxela i podesi mu da adresa bude u istom subnetu (dakle IP i mask), a gateway stavi od kabelskog. Ugasi DHCP na zyxelu, ugasi mu ADSL modem i preko LAN1 porta ga spoji u kabelski. Inače vidi malo po forumu, mislim da ima već na par mjesta objašnjeno kako spojiti bežični router da glumi access point. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta je rekao kolega, pretraži malo stare teme, rješenje već piše. Sa tim ZyXELL - om "neće ići", zamjeni ga sa wireless routerom koji na "ulazu" ima WAN priključak. U rijetkim slučajevima poneki routeri imaju "problema" sa cab. modemima a tada je rješenje uzmeš drugi tip tj. od drugog proizvođača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
@gothfr34k - napravi ovo što ti je Nikky rekao. Imaš na tržnici routera već od 100 kn tako da i nije sada neki veliki trošak. Alternativna (jeftinija) rješenja: - stari komp kao router - treba ti 133MHz, 32MB rama i dva NIC-a, skineš m0n0wall i za 20 minuta si gotov. Tada možeš ovog Zyxela koristiti kao AP (za bežični pristup) onako kako ti je to savjetovao Night. - žični router - ne moraš kupovati WLAN router i nadati se da će raditi sa 2203 kojeg ti imaš (iako ja nisam naletio još na niti jedan koji ne radi sa ovim svestranim malcem ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|