Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2011., 08:23   #1
MeroVinci
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Bnet i thomson router pomoc molim

Pozdrav svima

Koristim 3D uslugu bneta te imam thomsonov TWG850-4 ruter, u zadnjih mjesec dana internet je nestabilan, jako cesto puca, zvao sam u bnet i dosli su 3/16 tre su zamjenili rf spojinice i receno mi je da vise nece pucat, da bi nakon 5 minuta sto je doticni gospodin otisao meni internet puknuo, zovem ja u bnet ( nakon sto je ruter ponovo uspostavio vezu jer inace nemogu telefonirat i surfat internetom ) te mi njihov operater rekao da moj ruter nije povukao ip adresu koja mu je dodjeljena od strane bneta te da moram resetirat ruter i bit ce sve oko
( ovo je img gdje se vidi da nema ni dan danas nemam cmip(cable modem ip) )
te unutar samog rutera mogu vidjeti njegov event log ( iz prilozenog se vidi puno critical errora )

a dana 3/21 je opet dosla intervencija (nisam bio doma nego mladi brat) da bi pregledao brzinu putem speedtesta na sluzbeno laptopu pa na mom pc-u,i rekao sam bratu da kad dode covjek ako nesto pita nazovi me ja cu razgovarat s njim i recu mu sto se dogada, i sad ja njemu objasnim sto se dogada i gdje to moze sve nac ( step by step), rece meni tehnicar, radim vise stvari od jednom pa nemrem sada ali znam gdje se to nalazi pa cu vas brzo kontaktirat te mi poklopi, prode 5 minuta ja zovem brata i pitam ga jel ovaj sta radi, a brat mi kaze sto mu ovaj reko( nije me ponovo nazvao) da je greska u mreznoj kartici ili (posto je vidio da mi je torrent ukljucen ) kompjutor zarazen virusom, a meni oko glave ???

posto nisam vise bistre glave ( ide mi sve to vise na k....) molio bih da mi pomognete, oko znacenju slika i sto da radim dalje

Zahvaljujem i LP
MeroVinci je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2011., 10:31   #2
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Tehničari nemaju pojma. Ako se slučajno pojavi koji nešto zna on obavezno kroz neko vrijeme ode na bolji posao jer je plaća mizerna...

Koliko sam ja skužio iz ovog tvog teksta ti imaš prekide interneta i telefonije? Kakve veze ima sada speedtest, daj posloži rečenice pa ih onda napiši, ništa se ne razumije. Znaš ono: "što je autor htio reći?"

Ima nekoliko bitnih pitanja. Koliko se to često događa? Da li je prekid i telefona i interneta ili samo jedna usluga? Da li sve proradi ako resetiraš modem?

Otprilike što bi moglo biti:

- konektori - na konektorima se događa gubitak signala i ako su ispočetka loše napravljeni onda će se s vremenom situacija pogoršati (često puta znaju i pohrđati, uglavnom radi gluposti koji ljudi rade). Treba imati na umu da preko tog koaksijalca ide dvosmjerna komunikacija i povratni pojas mora imati "dobar i čist" signal. Nije to TV gdje se signal samo dekodira i prikazuje.

- susjedi - ti si spojen na "osmicu" zajedno sa još sedam (ili manje) susjeda. Dovoljno je da netko ima neispravan televizor koji daje neki napon na koaksijalac, modem će se radi toga zblesirati ili resetirati (bilo je takvih slučajeva iako bi "osmica" trebala to eliminirati ali ne može ni ona ukloniti sve smetnje).

- neispravan/poluispravan ispravljač napona - ako ti se adapter abnormalno zagrijava, ili se modem abnormalno zagrijava to je znak da je adapter možda neispravan i trebalo bi isprobati sa drugim.

- neispravan modem - modemi su stvarno kvalitetni ali radi neadekvatnog hlađenja i/ili nepažljivog transporta i/ili vanjskih utjecaja crknu. Najbitniji je "tuner" koji se spaja na mrežu (slično kao TV kartica ali je ovaj osjetljiviji jer ima dvosmjernu komunikaciju).

- neispravna mrežna kartica - ovo je rijetkost ali se događa. Meni je na jednom prastarom kompu bila 10mbps kartica koja je trebala normalno raditi. Kada sam priključio komp u switch on se samo ugasio. Srećom, nije crko nego se samo ugasio i nakon reseta je sve bilo ok ali NIC je uzrokovao to gašenje. Sa drugom karticom je bilo sve radilo.

- gradska mreža u stanu - ako slučajno imaš UPS doma, spoji modem na UPS i vidi kako će raditi. Jedan od najčešćih uzroka ovakvih problema (iz mojeg iskustva) je "loš" napon na utičnici. Zgrada ti može imati loše vodove, u stanu ti također može biti negdje nešto loše izvedeno, ili npr. stari ohabani produžni kabel ili nešto tako slično. Koaksijalni modemi su osjetljiviji na ovakve stvari jer već spomenuti "tuner" mora imati jako dobre "uvjete za rad" kako bi svoj posao i obavio ispravno.

- sto drugih stvari - i još hrpetina drugih uzročnika...

Jedna molba za kraj. Molim te da što razgovjetnije napišeš u čemu je problem i koji su simptomi. To što si ti pričao na telefon sa burazom apsolutno ništa ne znači za rješavanje problema, nemoj trošti i svoje i moje vrijeme sa takvim glupostima nego napiši, barem u natuknicama, u čemu je točno problem.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno