|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
WD Caviar Blue 640 GB ne radi
disk je star 6 mjeseci wd blue 640gb disk se prestao pokazivati u windowsima i mojoj staroj sempron 1600+ konfiguraciji (nesjecam se koja je maticna i to) i ne pokazuje se ni u biosu ni u windowsima kada sam ge pokusao staviti u kompjuter iz moj kompjuter kompjuter ga je prepoznavao u biosu ali nije htjeo dizati windowse uopce dok je disk ukopcan sada sam ga stavio u novi asrock p67 pro 3 sa 2500k i prepoznaje ga u biosu ali pri instalaciji windowsa ga nije ni pokazao kao ni u windowsima nakon sto sam instalirao sve na neki drugi disk posto se ne razumijem bas najbolje u to dali disk nevalja ili ja radim nesto krivo dali ga mogu vratiti na servis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ako ga bios vidi, tj. pročita a windowsi ne, onda je definitivno pri kraju, tj, previše bad sectora i sl. errora. Jedna od solucija je provjeti kablove, probat sa drugim, i pogledati jumpere dali je sve ok, ili probaj kombinacija. Pogledaj dali je u biosu namješteno da sata radi kao ata, inače je normalno da ga windowsi ne vide. Tj. koji windowsi, koji disk? I na kraju pokrenut neki hdd tool, boot-at sa cd-a i onda ćeš vidjeti. Ima li kakvih zvukova, tik tik i sl?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
disk je kao sto sam vc rekao Wd blue 640 gb a sto se windowsa tice u sempronu starom 7-8 godina je win xp u biosu ga ne prepoznaje u windowsima ga ne prepoznaje u konfiguraciji iz moj komp je win 7 ulti u biosu ga prepoznaje ali odbija upaliti windowse dok je disk unutra a u asrock p67 pro 3 sa 2500k i win 7 ulti ga ne poznaje u biosu ne prepoznaje ni u windows boot screenu ni windowsima ali ga vidi u programu sa wd stranice (samo prepoznaje neda mi da ga formatiram ili bilo sto drugo sa njime) u programima kao sto je everest ga također prepoznaje postoji li šansa spasavanja podataka ili samo da nosi nazat u stinks i trazim novi Zadnje izmijenjeno od: Ninoffmaniak. 23.03.2011. u 21:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Tu može biti svašta, moguće je da se radi o Bad Sectorima a moguće je da disk ima problema sa Firmware-om. Preporučujem ti da više ne pališ disk da nebi došlo do većih oštećenja. Ako su ti potrebni podaci sa diska znaj da ti garancija ne pokriva spašavanje podataka nego samo HDD, tako da s diskom prvo u www.datasector.hr na spašavanje podataka a nakon toga u Links na reklamaciju.
Data recovery expert Zadnje izmijenjeno od: Ico. 22.08.2011. u 22:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|