|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Pozdrav Kada upišem novu adresu u Chrome/Firefox/IE (tipa sa www.pcekspert.com želim otići na www.pitajbogakaj.com), preglednik mi ne želi učitati stranicu već javi error 404 - poslužitelj nije mogao naći adresu. Pogledao sam svoj DNS, čini mi se da je sve ok, firewall ne primjećuje nikakav strašan promet koji bi gušio mrežu. Događa se na svim računalima u mreži. Gdje da prvo pogledam? Može help nekakav? Hvala
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.03.2011. u 12:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tu je obično krivac DNS, podesi manualno DNS - ove u router i na računala, vidi DNS by ISP Sticky. Također poželjne fiksne mrežne postavke, primjera imaš xy na Mrežama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ej hej DNS-ovi su manualno podešeni i zasad funkcioniraju. Kada koristim, nslookup naredbu sa servera i s klijenta, obadva lijepo resolvaju adrese i sve je u redu. No onda kada odem na net, ukucam nekakvu stranicu, pa onda drugu stranicu - tu zašteka i veli da nemre do nje. Mreža je definirana preko DHCP-a, ali moje računalo ima fiksne mrežne postavke i ne radi ni na mom ni na nekom dhcp klijentu. Čudno mi je ovo skroz.
![]() |
#4 |
Moderator
|
Na sva 3 browsera isto ? Prije nego ideš na drugu web adresu jeli prethodna završila sa loadom ? Kada dobiješ 404 nakon koliko refresh - a (F5) otvori željeno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Prethodno pročitam prvu stranicu, znači jedno pola minute - minutu traje od otvaranja prve stranice, do otvaranja druge stranice. Kada dobijem 404 obično je potreban jedan, rjeđe 2 refresha. S tim da klasični refresh ne funkcionira, već je potrebno mišem kliknuti u address bar i opaliti enter.
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Kakve imaš Add-On na FF, ima onih ala Fasterfox koji mijenjaju neke std. postavke (vremena čekanja i sl.) pa kad postaviš previše radikalno dobiješ više 404 errora nego uspješnih otvaranja. Razlog su naši ISP - ovi pa nekad browser treba puno čekat da zatraženo počne dolazit (sadržaj neke stranice), pređe se definirano vrijeme nakon kojeg browser prestaje čekat i stavi 404. Na netu se da naći upute kako to promjenit, kod FF je to "about:config", . . . Probaj FF pokrenit u Safe Mode sa svim isključenim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
FF nema addonove, znači tvornički čist. Klijent računalo ima AdBlock ali ista stvar. Siguran način nije promijenio stvari. Velim ti, čudna situacija skroz. Možda mi je mreža na momente prezagušena pa dolazi do delaya i loše komunikacije paketa u vanjskom layeru.
![]() |
#9 |
Premium
|
Nemamo proxyje niti ISU. Računalo -> linksys router -> Mikrotik -> provider. Tako ide van, na mikrotiku je firewall koji propušta http promet (80, 81). Mislim, dosad nije bilo problema, tek se problem pojavljuje zadnjih nekoliko dana i ne da mi mira.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|