Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2011., 08:17   #1
xbadboyx69
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Asus P4P800-SE ne radi s novom memorijom

pozdrav svima
imam jedan problem
dobio sam jedan ram od prijateljice iz njemačke,pokusao stavit u kompjuter ali nikako ne radi...imam jedan od 512 mb i jedan od 256...pokušao sam njih maknut i stavit samo ovaj od 1GB ali onda ne pokrece kompjuter...koristim matičnu od ASUS-a P4P800 SE,a na RAM-u piše DDR 128X8 PC400 1G 2510...pa bi molio da mi netko kaže dali je stvar u tome što nije kompatibilan ili se treba jos neki software ili nešto stavljat
hvala unaprijed
xbadboyx69 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 11:11   #2
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Ako ti ne daje sliku kad upališ komp onda je ili nekompatibilan ili neispravan.
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2011., 15:07   #3
mask01
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor xbadboyx69 Pregled postova
pozdrav svima
imam jedan problem
dobio sam jedan ram od prijateljice iz njemačke,pokusao stavit u kompjuter ali nikako ne radi...imam jedan od 512 mb i jedan od 256...pokušao sam njih maknut i stavit samo ovaj od 1GB ali onda ne pokrece kompjuter...koristim matičnu od ASUS-a P4P800 SE,a na RAM-u piše DDR 128X8 PC400 1G 2510...pa bi molio da mi netko kaže dali je stvar u tome što nije kompatibilan ili se treba jos neki software ili nešto stavljat
hvala unaprijed
Gledajući službenu stranicu od tvoje ploče, kaže:
-Dual Channel Memory Architecture
-4 x 184-pin DIMM Sockets support max. 4GB DDR400/333/266 non-ECC DDR SDRAM memory
-ASUS Hyper-Path Technology

znači trebalo bi raditi, pošto je to stara matična s socketom 478, imaju jedan mali problem. Problem je da kada se stavlja nova memorija, matična počinje pištat i ne podiže se. Da se to riješi moraš preko jumpera resetirat bios i onda bi trebalo proraditi. Te pogledaj na pločici rama da ti ta prijateljica nije slučajno poslala serverski ram koji ima ECC. Ako ništa ne pomaže od ovog mog eventualno možeš probat u neki drugi stroj, te ako i tamo ne radi možeš slobodno zaključiti da je ram neispravan.
mask01 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno