|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Amis - pucanje veze
Korisnik sam amisa i imam njihov ruter Enkom. Na wlan-u je spojeno 5 laptopa. 3 sa win7 i 2 sa xp Veza pukne kada netko dođe i upali svoj laptop. Onda na nekom od upaljenih izbaci poruku da neko računalo koristi istu ip adresu. ruter se restarta i sve opet radi ok. zvao amis a oni kažu kao ograničiti upload i sl. što nema veze. (bar mislim) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Imaš upaljen DHCP na ruteru? Provjeri da li sva računala imaju Obtain IP address automatically na IPv4 postavkama mrežnih kartica tih računala ili im svima dodijeli fiksne, različite privatne IP adrese, tipa od 192.168.1.2 do 192.168.1.10. Čisto da rješiš taj problem konflikt istih IP adresa, pa ti se možda neće više resetirati. Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 22.02.2011. u 21:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
dhcp uključen, a sva računala imaju Obtain IP address automatically. kako promijeniti ip adrese. znam da sva računala moraju imati različite. kad sam promjenio samo na jednom nije htio na net. spoji se na mrežu ali izbaci žuti uskličnik na ikonici. (win 7) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebaš sve popunit, fali mu Gateway, vidi 1. post Adsl Biblije, ugasi TCP/IP v6 i podesi v4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ugasio tcp/ip v6 ubacio gateway podesio dns-ove ugasio u ruteru dhcp za sada radi sad čekam sina da dođe iz škole da upali laptop hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|