|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
(riješeno) NB pregrijavanje
Ploca gigabyte m65s-s3, nesto sam cackao po kucistu i priblizio ruku jednom hladnjaku blizu graficke. Cim sam priblizio ruku osjetio sam toplinu, hladnjak je toliko vruc da nema sanse da drzim prst na njemu dulje od 2 sekunde. Everest prijavljuje 88+ C. Pretpostavljam da je to NB hladnjak iako na netu ljudi spominju i nekakav monitoring chip koji se nalazi blizu graficke pa sam sad malcice zbunjen. Evo slike ploce radi se o jedinom hladnjaku na ploci, jos i pise gigabyte na njemu. Jesu li takve grozne temperature normalne?? Sve je na stock naponima i frekvi osim sto je gtx 460 na 825 MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da je on doslovno 88 c, nebi ti ni sekunde drzao prst na njemu. ![]() Bez brige, dobra je to temperatora za chipset.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Plasticni oklop graficke doslovno lezi na tom hladnjaku tako da nista od kemijanja s ventilatorima, ako su to normalne temperature onda me zaboli za dobrobit chipa nebu mu nista. Ono sto sam uspio izguglat je info da rade na 40-60 C ali ocito ovisi o modelu. Nikad mi nije bilo jasno kak lemovi na ploci izdrze takve temperature satima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako se radi o RoHS ploči, tinol koji je korišten na toj ploči ima Tt vjerojatno u rasponu od 217-220°C. Uvjeti rada u računalu nikada ne budu uzrokovali taljenje lemova, jedino je problem ako ti lemovi nisu kvalitetni tj. ako su hladni lemovi, uslijed ciklusa grijanja/hlađenja može se prekinuti kontakt. Ako si mogao držati prst par sekundi na hladnjaku, onda je vjerojatno isti na oko 50°C pošto su receptori u ljudskoj koži kalibrirani na sljedeći način: vruće (42°C+, isti osjećaj topline daju kiseline i ljuti feferoni na koži), bolno vruće (52°C+).
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
He he... Dok sam zavarivao, dlanom smo ispitivali temperature za međuprolaze, tako da si u pravu. Na 50° teško da će ruka ostati na materijalu dulje od kratkog dodira.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|