Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2011., 13:53   #1
ScorpionBB
Premium
Moj komp

ScorpionBB's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
MAX ADSL

ovak imam flat internet od max adsl-a,te 2 telefona u kući,pa sam morao staviti još jedan(treći) blizu modema tako da nemoram provlaćiti daleko kablove.
e sad pošto nemam ISDN svaki put kad netko digne slušalicu meni puca veza i to je već postalo iritantno.
se može kak to spriječiti ili baš moram kupiti ISDN
ScorpionBB je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2011., 14:14   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kakav sad ISDN ? Izmješao si nazive / pojmove.
Već xyz puta rećeno da telefoni mogu biti spojeni samo i jedino preko adsl razdjelnika, ako su spojeni prije imat ćeš rezultat kakav si opisao.
1. post ADSL Biblije. Provuci kabele kako spada i stvar riješena.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.02.2011., 10:32   #3
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Znaš onu jednu rupicu sa nazivom "Phone" na ADSL Splitteru? E u nju trebaš spojiti sve telefone koje imaš.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2011., 11:20   #4
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Trebalo bi uzeti još jedan spliter pa ga uključiti u zid, a u phone utičnicu spojiti telefon. Onda ne bi smjelo biti pucanja. Još bolje je spojiti sve telefone preko jednog splitera, ali to često nije fizički moguće pa može i ovo drugo rješenje.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2011., 12:07   #5
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
@Night
Kak ne bi bilo fizički moguće spojiti sve telefone u splitter? Pa svi su oni spojeni na jedno mjesto.

@ScorpionBB
Daj neku shemu nacrtaj, gdje je što, pa ćemo ti dat najbolje rješenje.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 12:25   #6
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@Night
Kak ne bi bilo fizički moguće spojiti sve telefone u splitter? Pa svi su oni spojeni na jedno mjesto.

@ScorpionBB
Daj neku shemu nacrtaj, gdje je što, pa ćemo ti dat najbolje rješenje.
Cesto je to "jedno mjesto" u ormaru a iz ormara ide samo jedna zica prema mjestu A gdje je nekada bio telefon. Posto je na mjestu A sada telefon i router splitter nemoze biti u ormaru nego na mjestu A. Da bi bio u ormaru trebalo bi vuci jos jednu zicu do mjesta A sto cesto nije lako.

Nek si uzme jos jedan splitter i rjesio si je problem (ako je vec situacija da nemoze staviti spliter odmah na prvi ulaz u kucu).
mann je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 12:42   #7
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Treba samo vidjet kako i kroz kud su provučeni kablovi. Ako je provučeno sve kroz kanalice/cijevi, onda se lako stavi splitter na ispred svega i riješe svi potencijalni i postojeći problemi. Zato sam i zatražio shemu trenutnog stanja. Ja sam, na primjer, zamijenio postojeći kabel (10m) sa četverožilnim (standardni tel kabel) i prespojio utičnicu. Vrlo je lagano zamijeniti kabel ako je u cijevi. Sada mi kroz jednu paricu ide linija s tavana u splitter, a kroz drugu paricu sam vratio telefon na tavan i cijela kuća ima telefone kako su i bili. Jedino moj ide iz splittera, umjesto utičnice.
Staro 02.02.2011., 17:09   #8
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@Night
Ne mora značiti, nekad je spoj u seriji. U kuću dolazi žica, ide do prve utičnice, sa prve na drugu, s druge na treću. I onda uključiš modem u drugu i imaš problem. Nekad je cijela instalacija spojena paralelno, ali je koncentrirana u nekoj kutiji u zidu koja se više i ne vidi jer je prebojana par puta.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 17:29   #9
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Ne mora značiti, nekad je spoj u seriji. U kuću dolazi žica, ide do prve utičnice, sa prve na drugu, s druge na treću.
To je isto paralelni spoj, samo je ulančano jedna iza druge. Uglavnom, kako god bilo spojeno, ili nek proba riješit još jednim splitterom ili neka provuče kablove kako treba.
Staro 10.02.2011., 18:55   #10
ScorpionBB
Premium
Moj komp

ScorpionBB's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
riješio sam taj problem,sad je OK.nego sad imam drugi problem koji mi je javio kad sam instalirao windowse nove.
Svaki put kad restatiram komp ili ga uspavam veza pukne,tj.Local Area Connection(IP adresa) javlja stalno grešku(ona 2 monitora sa uskličnikom mi se pojave) i naredba Repair baš ne pomaže previše,tek nakon 20-og puta "uhvati".Već mi ide na živce jer onda moram stalno i internet vezu uspostavljat ponovo,neznam u čemu je problem
ScorpionBB je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno