|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Asus K52Jr notebook se ne budi nakon sleepa ili hibernacije
Ovako, sad sam vec na rubu... Naime, laptop je imao nekih problema i vracen je u servis gdje su mjenjali matičnu ploču, nakon toga je jos nekoliko puta bio u srevisu po 20 dana, i svaki put je vraćen uz objašnjenje da je stvar u softwareu. Prilikom standbya/sleepa/hibernacije, nakon 10 min se iz iste laptop ne može vratiti, ni pomoću dedicated sleep tipke, ni tipkovnice niti ikako, čuje se pokretanje diska, upale se lampice(hdd, wlan) na sekundu pa se ugase. zaslon ostaje crn.. Nekada uspje proc tu fazu pa dode do logon screena i kad prikaze desktop, prvi put kad pomaknem misa ili kliknem bilo sto samo zaglavi i to je to, opet forsaj restart... detaljnije: Laptop je ASUS k52Jr Backwards info od dana današnjeg: Gore je "slobodni ![]() prije toga je bio Ubudnu 9.10 - Isti problem, maaalo rjeđe ali se događa prije toga je bio "studentski" Windows 7 Home x64, original jer imaju besplatno jel. - ovaj sustav je dignut nakon zamjene matične Prije toga je bio preinstalirani Windows 7 Home x86, Engleski - krepala matična akcije: Varijacije power optionsa sve moguće i nemoguće, kombiniranje svega i svačega -> 0 bodova Upade BIOSa -> 0 bodova Memtest -> Nema errora Zakrpa za taj problem -> Zakrpa -> FAIL Citiraj:
donešen mi je neki dan jer su ju zavlačili toliko da je ženi istekla garancija, i sam bi morala platit svaki odlazak na servis. pojede mi živce. prijedlozi? Zadnje izmijenjeno od: srkee. 08.02.2011. u 12:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
jebiga, isključi sleep, hibernate i sve ostalo. Nije mi jasna ta zakrpa, postoji, znaći svjesni su toga ali ništa od nje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Probaj u device manageru disable-at: zvucnu, lan,wlan,bluetooth, citac kartica,modem i sl. pa onda probat sleep ili hibernate. Svaki taj uredjaj ima sleep di predje u powersaving stanje, ako je driver kriv, onda ti moze srusit sistem jer uredjaj dobi krivu instrukciju za sleep, ista stvar se moze desit kad ga driver budi iz sleepa, samo onda najcesce ne stigne prijavit error. Ako s tim ugasenim radi, polako pali jedan po jedan uredjaj dok ne vidis u kojem je problem, ako je u nekom problem, ako nije ploca ili zanimljivija software-ska greska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Znači ovo je isprobano: Win 7 x64 original - bez drivera - šipak Win 7 x86 original - bez drivera - šipak Win 7 x64 original - sa driverima - šipak Win 7 x86 original - sa driverima - šipak Ubuntu 9.10 LiveCD - šipak Ubuntu 9.10 Hard disk install - šipak Fedora 14 - Live CD - šipak nazad na windowse... Isključivanje pojedninih komponenti(disable u device manager, lan, wlan, audio itd...) - šipak Instalacija svih windows updateova - šipak u ovom trenutku me počela glava boljet , odnjeli smo ga natrag u servis sa listom svega sto se radilo, kvar je naveden nefunkcionirajuci ethernet port + računalo se ne budi iz sleepa u nijednom OSu. čekam da mi javi teta što su joj rekli iz servisa i da, Links ne produzuje garanciju za vrijeme provedeno na popravku :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Pozdrav interesantno. Ali, problem je kako se meni čini čisto softverski. Da, problem sa sleepom može biti hardverski, ali čim tebi hibernacija ne radi znači da nije problem u hardveru (dobro, može biti kombinacija, ali šanse su negligible). |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
neznam, neka luda kombinacija očito je, jer isprobao sam sve moguće i nemoguće načine kombiniranja u power optionsima, a budući da je lan otkazao, sve mislim da prvi put nisu plocu ni mjenjali, ili ako jesu, opet je u banani... nažalost nisam izvukao everestov report kad je kupljen laptop jer nije bio kod mene prije i poslije zamjene ploce, pa jebiga... ali eto, stvarno me zanima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|