|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Prokleti cvrčci u kompu i tona gluposti...
Daklem, masniha stara par mjeseci, nova maticna i CPU, ostalo rabljeno. EP45-UD3LR, E6500@3.5ghz, 4gb rama, 2900pro, 3 hdda i 500w fortron Bstorm. Problem. Kad scrolam sliku (gore-dole-lijevo-desno) u AcDSee 3 (da, onaj iz 90ih od 2mb) ili AcDSee 3 pro (ovaj novi od 150mb) nesto cvrci iz compa. Ista stvar kad scrolam stranicu u IE8. I u WinMailu, al samo donji dio gdje je sadrzaj poruke (grupe i arhiva maila ne cvrci). Probao par drugih softova za gledanje slika, osim sta su gadni ko pas i totalno ocajni za citanje stripova, ni traga cvrcanju. Go figure. FireFox takodje ne cvrci kad scroalm il radim ista u njemu...cudo. Nije iz zvucnika jer sam zvucnike muteao a i uklonio da se uvjerim da nije do njih. Comp radi stabilno, igram sve sta mi padne pod ruku, nema restarta il tih sranja, nema ni freezeva ni Bsodova. Voltaze od napajanja uvijek na 11.97-12.20. Izludjujuce. I skupim od kolege comp (Ep45c-Ds3r i E5200) na kojem jos trebam testirat moje napajanje i grafu da vidim jel do njih. Idem opalit image svojih W7 na drugi disk prije nego sve raskupusam, acronis odradi svoje al se disk nemoze bootat (bootmngr missing il nesto), net kaze da probam repair, koji sa istom instalacijom kaze da nisu iste verzije windowsa i adio...briljantno. Probao par sistema imagea/cloniranja i sve bezuspjesno, Acronis 2010 me iznevjerio totalno. A ja radim i restoream image sa svog primarnog diska bez greske, al na drugi disk sve to bacit..nikako. Mislio da je problem u onoj hidden particiji od 100mb sta je windows kreira al i sa njom i bez ne pomaze. Kombinirao svasta al na kraju samo cisti install windowsa radi. Ocito nevezano za cvrcanje, wtf je sa Acronisom? Kako da jednostavno bez tone problema radim kako sta je bilo za XP, dodje novi disk, na njega opalim image sa staroga diska sa windowsima i sve radi za 5. Sad sa ovim imageom mogu samo to vratit na disk na kojem su bili. Ocito mi treba neki bolji imageing software, pa su preporuke dobrodosle, il prosvjetlite idiota sta radim krivo. Opet nevezano za sve to, ako ispadne da moja maticna radi problem (ako nije hardwareski nego samo iritantno), jel se isplati dat EP45-UD3LR za EP45c-DS3R? Druga maticna je stara 2 godine, ima 2 PCIE slota za crossfire, 4 DDR2 i 2 DDR3 slota, overall dobra maticna, al novije je novije ![]() Nebi htio instalirat sve win od pocetka pa sam htio samo svoje win pokrenit na toj ploci, al eto ispadne cijeli dan potrosen za nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Jesi probao utvrdit iz kojeg dijela dolazi cvrčanje? nek ti netko scrola dok ti osluškuješ... mislim da je napajanje ili grafa.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|