|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
(riješeno) Računalo se gasi nakon 2 minute rada
Pozdrav. Već sam jednom otvorio temu, ali očito je bila obrisana jer nisam napisao komponente računala. računalo je od mojega prijatelja tak da neznam točne nazive pa ću napisat koliko uspijem. procesor je intel core duo 1.87 matična foxconn grafička foxconn ram ddr 2 667 transcend. nažalost ne mogu dat bolje informacije. uglavnom problem je u tome što mi se računalo ugasi nakon 2 minute rada. proba sam izvadit komponentu po komponentu, ali uvijek isto. nakon toga sam ištekao onaj 4 pinski konektor kraj procesora i tad se računalo nije ugasilo, ali nisam imao slike na monitoru. sumnjao sam do sad na napajanje ili matičnu, ali kad sam išao u bios pogledat temperaturu cpu-a pisalo mi je 105C stupnjeva nakon samo minute rada. jel moguće da se zbog procesora pregrijava? cooler i sve radi. jel problem u cooleru? molim vas ako mi neko može pomoć jer me ovo već izluđuje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Može biti da ti cooler ne leži dobro na procu. 105 stupnjeva baš i nije normalno... ![]() Skini, pogledaj, očisti, promijeni pastu, složi, probaj, javi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da, znam da nije. pogotovo ako samo treba podignuti windowse... ![]() kupit ću onda pastu. jel bitno koju kupujem? koju mi preporučate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
pa s obzirom na 105 stupnjeva i da vjerojatno cooler ni nije u kontaktu sa procesorom i obična od 10 kn bude ok
![]() |
#6 |
Registered User
|
jel bi mi bilo bolje onda da uzmem i drugi cooler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ocito cu morat uzet drugi cooler je ovaj nemogu uopće pričvrstit. s dvije strane je dobro pričvršćeni, a d druge dvije ne mogu. na jednoj onoj nogici mi je plastika pukla. koji cooler preporučate za ovaj proc? pošto moram ići u vž kad u ovom ludbregu ništ nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bilokoji soc.775 uzmi i amen. Imas topic o hladjenju pa si biraj coolere po zelji. Po svemu se meni cini da nisi bas skidao/montirao kako treba taj box hladnjak pa je pukla nozica.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
ma nisam slomio. nozica ima dva ona krilca i neki pipac i sredini. e. sad na te dvije nozice koje se nedaju stavit u rupu su duplo manji nego u one dvije koje se daju stavit u rupu. tak da sumnjam da sam to slomio. ok. hvala nino. javit cu što kad zamjenik kako se ponaša. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
zamjenio sam kuler i stroj radi ko urica. hvala svima na pomoći. problem riješen ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|