|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Debeli radijator
Dali je netko možda postavljao nešta ogromnog od radijatora za vodeno?Al fakat ogromno (poput nečeg ovakvog http://www.tweakingshop.de/product_i...roducts_id=289 ) Kaj mislite dal je to pretjerivanje?Gledam sve te nadolazeće energane i razmišljam o tome dok mi topli zrak grije noge kraj kompa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
djizs ovo je fakat veliko. ![]() ![]() ono izprve gledam pa ono obican hladnjak kaj se tu toliko prasine dize, pa kad vidjeh dimenzije jebate to je skoro pol metra sa pol veliko! ![]() ugavnom svejedno si nebus sa time nige grijal. moje mali hladnjak od vodenog ti je 240x160mm i jedva da je mlak. tak da nema prevec efekta. mozda je situacija drugacija sa preskotom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
a uzmeš od kamiona onaj hladnjak i on ti je veliko oko 70x50 tak nešt... i to ti dost ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
ak te zanima mogu ti ja nabavit jednog iz hladnjace ![]() ili dva nije problem.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
šta ti popravljaš hladnjače ili odakle ti to?
![]() |
#6 |
Banned
|
Eh šaljivđije! Imam plan napravit hlađenje za sve (cpu,nb i grafulja) ali bi na proc stavio peltia od 220W. Zato gledam da radijator bude čim veći da nemam problema sa pregrijavanjem.Jer pelti sa procom izbacuje van +350W tak da brijem da ništa od ovih komercijalnijih stvari nebi šljakalo. Uzeo bih ja od kamiona ali ne pašu.Imaju preveliki promjer cijevi,oduške i predebeli su. Jel netko možda mjerio koja mu je temp vode u sistemu? Ajd da malo podjelim svoje planove sa vama: imam frenda koji če mi od bakra napravit blokove za proc i grafičku i nb. Ja njemu nacrt a on meni gotovi proizvod par dana poslje.Skinul sam swiftecha pa sad to moram prebacit na neki njegov autocadbla verziju koju on ima. Pumpa klasična, crevca i priključci klasični.E sad radijator. Uzmem nekaj ovak velikog i namontiram sa vanjske strane kučišta,stavim 3,4,5,9(nečete vjerovat ali ima za ovu Moru kupit i držalo za 9komada) ventova koji su lahor lahora (tražim 120x120x15) i hladim cjelu stvar bez problema. Uzmem ovako velik radijator radi glede budučih procova koji imaju termonuklaernu potrošnju i miran sam do daljnjeg. Kaj velite na to? Zadnje izmijenjeno od: Jozha. 27.01.2005. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Hehe, sve je to ok, ali mislim da ti se ne isplati kupovat ovo čudo od radijatora za 1 Celzijus manje, nego kako reče Josip ovaj iz hladnjače ti je sasvim dosta. Imam je jedan radijator iz hladnjače isto na ovu foru bakrene cijevi koja krivuda izmeđi puno sitnih listića (cca. 25x20cm). Ajde da ti kažem šta sam mislio s njime-stavit ga na balkon, pošto mi je komp do zida, probušit i provuć cijevi, stavit antifriza u tekućinu i tako bi imao luđačko hlađenje po zimi! Hehe, sad sam se ohladio od te ideje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
ak mislis uzimati pelta od 226W vjeruj mi ne isplatiti se moras obavezno uzeti neki jaci recimo od 450W sad neki novi kaj su izasli.
![]() |
#9 |
Banned
|
Elzel: ma nije meni do stupnja više manje nego do toga da mi se voda nemože ohladit jer nemam dovoljno velik radijator.Zračunaj kolko grije pelt+proc+grafulja+nb! U tom je fora.Jer kad gledam ove radijatore kaj se prodaju u kompletu to mi izgleda smješno.Stavit na njega samo jednu stvar je ok ali uparit cjeli kompletić je ipak previše da bi se dobijo neki rezultat jer bezveze mi je sastavit vodenjaču pa da mi proc bude na istoj temp ko sad sa zračnim hlađenjem. Bl@de: probao sam stavit pelt na ovu alphu kaj sad imam doma i na p4 2.4 dobio sam još 200mhz i radio je na 3.6 stabilno i imao max temperature pod parom od 35-36C(na idle je krenulo sa rošenjem na 10-15C)!Tak da brijem da bi sa ovim procom ovaj pelt bio taman a dalje če da vidimo.Jer vidim da je cijena peltia pala i da za +400W treba dat ~60$. Oču napravit bazu koja če radit a ne sa kojom ču zaglavit nakon par mjeseci kad promjenim proc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Re: Debeli radijator
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Nego joza ako su ti kamionski killeri predebeli pogledaj onda killere od klime oni su ti puno tanji a takvih nekih velicina brijem da se da naci ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
ono u vezi sa hladnjacom.... nisam se salio.... ja sam imao P4 1.7 Willamette skoro na 2.2.... to smece nije htjelo vise....napon mu je na 1.7v .... imao sam kantu u kojoj je bilo 15-ak L vode....samo vise.... i kiler iz onih frizidera za coca-colu (koka-kola ![]() premda imas northwooda to ti nece bit problem....imam ja za prodat jedan hladnjak koji je bio na tom willamette-u jedno vrijeme i uredno ga je hladio....sa njim u sistemu je bilo kojih 3L vode.... i na njega ti ne stanu 2X120mm meni je bio od iza i na bocnoj stranici 2x120mm i proc nije prelazio 35C u naj gorim okolnostima (neka mala sobica u njoj 6-7 masina, a sredina 8 mjeseca.... strojevi se gasili.... naravno svi osim mog) http://img87.exs.cx/my.php?loc=img87&image=7285.jpg http://img88.exs.cx/my.php?loc=img88&image=6986.jpg http://img73.exs.cx/my.php?loc=img73&image=7426.jpg http://img74.exs.cx/my.php?loc=img74&image=7687.jpg http://img78.exs.cx/my.php?loc=img78&image=5921.jpg http://img76.exs.cx/my.php?loc=img76&image=6737.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Re: Re: Debeli radijator
Ja ovo mislim stavit na bočnu stranicu.Imam več i nacrt za nosač.Aluminijski sa pop nitancima i psaju bez beda.Sa nosačem kojim če se radijator kačit na kučište odma imam i nosač za ventove pa ubijem dve muhe jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
Dobra ti je fora sa onim zatezačima na bloku procesora.Jel se plastika savijala štogod?Ja sam mislio upotrijebit one zatezače sa oriđiđi coolera intelovog i na istu foru kak se zategne cooler zategnut blok. Kolko ti je bio propusan onaj razvodnik sa cijevima.Ja planiram razvod riješ il preko t splitera ili preko neke abirne kantice koja bi služila i kao odušak za mjehuriće zraka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ona racva je zakon.... nju i hladnjak sam ostavio.... ![]() sad kad dodju lijepi topli dani namjeravam slozit novo....nista nije savrseno od prvi put.... ![]() plastika oko cpu-a se nije savijala iako je blok koju kilu.... ![]() bas me zanima kako ces izvest pricvrscivanje bloka....????.... imam zalmana i tu neke temp preko 30.... nije to za mene.... to je vec vruce.... ![]() bio neki dan na lanu.... dosli tipovi sa nekim vodenim.... mareko zahebi.... sto budalo proda onako vodeno ![]() no nema veze, vodeno by ja ver2.0 je u pripravi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |