|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pokretanje win- xpa
Imam jedan problem kod pokretanja win xpa. Ploča je DFI socket 939, ima2 ata porta 4 sata porta Imam dva diska u kompu, jedan ATA , drugi Sata Windowsi su na Sata disku. Sve dobro radi neko duže vrijeme, ali Mislo sam maknuti ovaj ATA disk jer je mali i počeo nešto zezati, i staviti novi veći SATA. Onda počinju problemi Ako maknem ata disk , ne pokreću se windovsi. izbaci mi poruku no bootable partition. Kad ga vratim radi. U biosu je podešeno pod HDD prioriti 1 ATA; 2 SATA ako i tu premjestim SATA na 1. , opet se ne pokreću windovsi Ima li kakvo rješenje da zamjenim diskove , a bez da ponovo instaliram.. jer dosta je toga posloženo.. Hvala na idejama unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ispada da su ti winsi na ATA disku. Rješenje je da uzmeš novi disk i pomoću Acronis True Image ili Acronis Migrate Easy kloniraš postojeći ATA hard na novi hard. Mislim da postoji i tutorial za njih tu na forumu, vjerojatno pod 'Tvrdi diskovi'.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi gdje ti je boot.ini i ntldr fajlovi, najsigurnije rješenje prvo napravi backup sys particije ako nešto zezneš ili ode po krivu, ištekaj taj IDE disk, napravi repair winsa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|