|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
wake on lan (preko interneta)
Htio bi si namjestit wol preko interneta posto ima DSL i ruter stalno radi i spojen pa pretpostavljam to nebi trebao biti neki problem. Slijedio sam neke guidove sa neta ali nikako da to uspije, kuzim da treba namjestit taj ''hostname'' koji ce zamjeniti moju ip adresu posto se ona promjeni svaka 24 sata, i to sam recimo sredio preko dynDNS.com i sad ima adresu ovog tipa ime.ath.cx nastimao sam i u opcijama od mrezne kartice (wake from showdown i wake up capabilities) u biosu nisam nasao nista o wol-u osim wake over PCI card sto mozda u ovom slucaju je ta mrezna koja je inegrirana na maticnu i to je postavljeno na ON ruter sam isto stimao po nekom guidu tako da sam stavio port 9 i stavio sam ip adresu od compa koji hocu ''probudit'' (192.168.6.7, valjda posto je ruter na 192.168.6.1 comp je dobio tu adresu) pokuso sam i preko weba direktno (http://www.wakeonlan.me/) i preko nekavog programcica (wake on lun - magic packet) MAC upisem koji je, za ip stavim taj hostname sto sam dobio sa dyndns.com, port 9.. itd itd Bio bi jako zahvalan ako bi neko mogao opisat postupak ili eventvanlno ispraviti ako sam ja nesto falio. imam: Ruter: THOMPSON ST780 (onaj koji daje iskon dakle sa njihovim firmwerom, adresa 192.168.6.1) mrezna je na maticnoj: LANPARTY UT 790FX-M2R internet : iskon (iskon.duo flat rate) ako bi to profukcjoniralo plan je staviti na drugu dsl liniju di je zyxelov ruter kakav je davao tcom. (onaj sa wlanom)
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Eh, evo i mene s istim problemom i ne znanjem! Ovo preko programčića Wakeon LAN (internet) mi šljaka ali samo preko LAN-a, ali preko interneta jok.Imam SE555, na kojem sam forwardirao port i stavio ip željenog kompa, ali preko interneta jok! Pomoć!!?? Wake-On-LAN tool that allow you to wake up your remote computer over Internet, na stranici mi ispiše: .................. this IP is from private network and could not be addressed and cannot be woken up from Internet. Pa koju IP onda staviti? Zadnje izmijenjeno od: Limeni. 18.10.2010. u 19:55. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hummer, stavi fiksnu IP adresu, trebat će ti za forwarding jer nećeš uvijek dobiti istu. Lokalna IP adresa nije bitna za lokalni WOL - tu je bitna samo MAC adresa i broadcast adresa. Prvo se uvjeri da wake on LAN radi lokalno, a onda se prebaci na internet. Limeni, koji port si forwardao i da li imaš fiksnu IP adresu? Koju web stranicu koristiš za WOL? Ova što je naveo Hummer je dobra...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Forwardirao port 7-9, imam fiksnu 192.168.1.55 recimo, no na stranici mi ispiše ono gore.Stranica koju je Hummer naveo i program Wakeon LAN.I kažem preko LAN-WLAN mi radi super ali preko interneta niš. Možda krivo radim kod forwarda ( TCP-UDP, 7-9,7-9,i onda IP adresa kompa kojeg želim Wakeon i naravno kvačica enable, pa add i na kraju OK) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjerite Firewall - ove Router - a (neovisno o definiranom PortForward - u) i ISP - a jer oba moraju propustit željeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Disable firewall i opet ništa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Sorry šta upadam, ali me ova tema oduvijek zanimala. Da li se na ovaj način (ili neki drugi?) može preko teamviewera ili nekako drugačije izbaciti iz standby-ja remote računalo ? Konkretno, recimo na jednom kompu imam Teamviewer, i sada odem negdje, da li mogu taj komp preko drugog "oživjeti" iz standbyja, upravljati njime i po završetku ga ponovo poslati u standby? (ovo zadnje znam da mogu, ali me zanima "povratak") ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
a jesi slozio dyndns u routeru? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo ja sam sa ti guidovima doso do stupnja kada komp mogu preko neta izbit iz standbya i jasno TW je za ostalo ![]() ![]()
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Onda odi u Device Manager i u postavkama mrežne kartice uključi wake up opcije, imaš i na Advanced i na Power Management tabu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Skini si ovaj Wake on Lan Monitor/Sniffer i stavi ga na računalo koje želiš probudit. Dok je ciljano računalo upaljeno i pokrenut ovaj monitor, izvana (preko interneta) pošalji taj Magic Packet da probudiš komp. Ako je sve dobro složeno, ovaj monitor bi ti trebao pokazati da uspješno prima Magic Packet (ako ga ne dobije, neće ništa pokazati). Pošto si napravio Port forward na IP adresu s određenim portom, to će radit jer je IP adresa povezana s MAC adresom. I radit će ti sve dok ne ugasiš računalo. Točnije, radit će cca do pola sata nakon što ugasiš računalo, sve dok se ne isprazni ARP cache. Zato kod Wake-on-Wan treba napraviti forward na broadcast IP adresu, jer kad je računalo ugašeno i ARP cache prazan, router ne zna kamo proslijediti Magic Packet. Riješenje bi bilo imati router koji može napraviti Port forward na broadcast IP ili forward na MAC adresu. Ili kako ja imam u firmi - spojim se na server a onda preko njega lokalno budim računala koja trebam sređivati. Međutim, ovo baš i nije rješenje za po doma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
EEEEEEEEEE biiiip, sad sam komplet zbunjen! Moram izgleda odmorit dan dva, jer se vrtim u krug. Skinuo program PFconfig i forwardirao bla bla, ali njegov tester kaže da je TCP ok ali UDP (kaže ili da nije froward ili ga ne može "doseći")neće pa neće.Isključio firewalle sve u krugu 10 metara :-)) domy_os pita :jesi li na onoj stranici upisao svoju public IP adresu odnosno onu javnu koju imaš prema internetu? Izgleda da jesam jer mi na stranici napiše : Sending Magic Packet to 79.1.175.227 (mac 00:21:ED:44:F8:48) ... Magic Packet sent successfully! I naravno paketić poslan a komp ni da mrdne i unutar pola sata. broadcast Ip adresa je koja?? da nije to ta javna ilti internet adresa rutera? Sorry na pitanjima ali sam tuduk za ove stvari , što se i vidi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Ima li router mogućnost uključivanja DMZ-a? Ako ima, postavi adresu svog kompa pa pokušaj opet... Citiraj:
![]() ![]()
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ne znam zašto ali izgleda da ne mogu forward UDP portove ni sa programom PFconfig a TCP mogu forward i tu priča staje. Samim time WakeOn LAN radi super ali WakeOn internet jok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
A port triggering? Jesi li probao DMZ (demilitarized zone)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo, dva puta upalilo preko interneta s stranice http://www.wakeonlan.me, s programčićem WakeOnLanGui pali samo preko LAN a preko interneta jok, no nakon 10 min neće nikako preko interneta, samo preko WakeOnLanGui i to LAN.Pa ko je tu lud!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Neće jer se isprazni ARP cache, pa nema više MAC adrese od destination host-a, tako da router ne zna kamo proslijediti Magic Packet. http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ha eto mene opet. Otvorio account na dyndns, podesio router. Sve mi se čini da nešta ne radim dobro sa port forward tj. kad probam provjeriti bilo koji port preko stranice http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ uvijek mi javlja da je port zatvoren i 80, i 9 i 7 ....Portovi zatvoreni i pri isključenim svim firewallovima.I dalje mi radi wakeon lan ali samo dok ne isprazni onaj ARP ili šta već. Kad skeniram sve portove sa stranice www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ u potrazi za možda nekim open port kaže nemam niti jedan port otvoren. Zadnje izmijenjeno od: Limeni. 19.01.2011. u 20:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|