|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
4870, blinkaju tri crvene ledice i ne pali,pomoć!
Dakle komp sam normalmo zagasio i nakon sat-dva kad sam ga probao ponovno upaliti nema ni bipa ni posta. Otvorim stranicu,probam ponovno i ništa ...ali vidim da tri od četiri crvene signalne ledice na grafi blinkaju. Probao sa vađenjem naponskog kabla iz kompa,pa poslije 5 min. ponovno probao startat i ništa,... isto blinkanje. Probao clear cmos na ploči...isto. Na kraju probao staviti rezervnu grafu i komp normalno pali i boota. Grafu probao na drugom kompu i potpuno isto....tri crvene ledice na grafi blinkaju kratko triput pa pauza od 5-6 sekundi pa opet zablinkaju triput i tako u nedogled. Očito je iz svega da je grafa u pitanju pa me zanima dali netko zna što točno znači blinkanje te tri crvene ledice i o kakvom se kvaru grafe radi?...hvala.
![]() |
#2 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Po službenom AMD-ovom objašnjenju za ledice znaci da se pregrijava ili je problem u napajanju grafičke kartice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
smrdi mi na slabu struju ... probaj ona dva 6pinska konektora malo prodrmat ... mozda ne hvataju dobro ... kabl od napajanja spoji direktno u uticnicu .. nemoj preko lopova ... zna nekad oslabiti struju preko lopova ... i koje napajanje imas ? mozda malo struje daje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
oznake ledica D1601 - core temp D1602 - power connector A D1603 - power connector B D1604 - core power ove prve tri se još nekako daju popraviti ali ako blinka D1604 ...otišla jezgra,odnosno čip,tu nema nekave prevelike pomoči. provjeri kontakte na kartici,provjeri dal je (ako si ga možda micao) hladnjak dobro sjeo.
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma znam za oznake i značenja led dioda,..ali nikad nisam vidio a niti čuo za ovakav slučaj. Pri startanju ledice zablinkaju tri puta,pa pauza 5-6 sekundi pa opet blinkaju i tako stalno,nema beepa,ne boota.......chip na kartici je topal i ventilatori se vrte... ![]() Nije do napajanja Seasonic S12,jer sam probao karticu na drugom kompu (u kojem je također 4870 ali ispravna) i potpuno ista identična stvar. Kad stavim tu ispravnu 4870 iz drugog kompa u prvi komp sve radi normalno,boota i diže Winse,...dakle problem je definitivno u grafičkoj,...samo što neznam značenje tog blinkanja triju crvenih ledica... ![]() Hladnjak nije nedavno mjenjan ,...normalno sam ugasio komp i od tada više ne pali. Jel imao tko ovakav slučaj da crvene tri ledice koje inače kod ispravne kartice zasvijetle pa se ugase pri startu samo blinkaju u nedogled?
Psittacula Eupatria Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 17.01.2011. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Znaci, desio se restart, i nakon toga su mi svijetlile sve lampice, sve je vrtilo ventilatore, ali slike nigdje. Ploča odapela, a napajanje se gasi pri manjim opterećenjima tipa 30-40w, a radi sa jačim... Si ziher da ploča nije dobila po turu? Kod mene je bio Chieftec T 650-14C koji nije beba, a svejedno je pretrpio štetu.
![]() |
![]() |
#8 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
eto, ja doma imam 2 takve od V-techa,obje ne prikazuju sliku,jednoj prilikom paljenja svijetli samo core ledica a vent vrti 100% , a drugoj sve 4 u nedogled. ako ti na ploči radi uredno druga grafa ,onda je ova odapela.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jep,...probao stavit ispravnu 4870 u prvi komp i radi i ploča i sve ostalo najnormalnije....po svemu je grafa u pitanju. Naravno da sam u međuvremenu pet-šest puta skidao hladnjak,stavio novu pastu,zatezao jače-slabije,čistio kontakte,...ma neznam što od sinoć nisam probao. Jedina promjena je u tome da sad kad startam zablinkaju dvaput pa sekunda pauze pa onda još tripup i više poslije ne blinkaju ,...ali nema ni beep-a,...ni bootanja kao ni prije. Turbina (vent) se pri tome zavrti velikom brzinom i dok ledice blinkaju i turbina i svi svjetleći ventovi u kompu slabe sa osvjetljenjem i brzinom,a po prestanku blinkanja rade ujednačeno,.......znam,...vjerojatno potegne puno struje iz PSU-a. Jel zna netko može li se ovakva grafa probati preflešati?...i dali bi to možda rješilo problem?,....ili je grafa ipak odradila svoje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|