|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Out of range / problem s monitorom
Bok svima, imam problem s monitorom (valjda je on "kriv")... problem sa opisao već na jednom forumu, pa ću ovdje samo c/p: Pozdrav, Imam problem s ili monitorom ili grafičkom ili nečim trećim (virus?). A nemam pojma o čemu je riječ. Pomagajte, please. Dakle, kada upalim kompjutor izbaci mi se sljedeća poruka: OUT OF RANGE 44.9kHz / 86Hz ... i ništa se ne dešava (nema slike nikakve, jel). Kad restartam, slika se totalno pokvari. Znate ono kad televizor "posniježi", tako i meni kompjuter (ne posnježi, ali cijeli monitor se sjebe). Uspio sam nekako pokrenuti kompjuter; otišao u BIOS (tamo sam našao nešto kao Display shadow, to sam stavio na ENABLE i kasnije, opet vratio na DISABLE), nakon toga sam pokrenuo u Safe Modu, tamo nisam ništa napravio... ponovo sam restartao kompjtuer i sada, evo, radi. To mi se i prekjučer dogodilo pa je opet proradio. Monitor je LG FLATRON L177WSB Grafička je nVIDIA GeForce 6600 GT AGP (Gainward PowerPack! Ultra/1960/1980) Da l' zna netko gdje bi mogao biti problem i kako da ga riješim? btw. je l' moguće da je to zbog nekakvog virusa? (skenirao sam sa NOD32 i AVG-om, ali nisam našao ništa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije monitor kriv nego ti. Šalješ mu rezoluciju i/ili refresh rate koji nemože prikazati. Nije to CRT pa treba "pumpat" refresh rate. Taj monitor max. podržava: 1440 x 900 75 Hz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Rezolucija mi je 1440x900 i 60Hz (tako piše u onom papiru koji sam dobio s monitorom). To mi je uvjek tako, ali neki put kada palim kompjuter slika se totalno pokvari, a te postavke nisam dirao. Gdje mogu staviti da mi je stalno taj refresh rate, jer kada ga palim ne napravim ništa a on se pokvari. K'o da se automatski (samo od sebe) pokvari... ne znam kak da se bolje izrazim. ![]() (ima ono: Display Properties > Settings, Advanced, Monitor - i tamo stavim 60 Hz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
I korak prije postaviš rezoluciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da, da, to sam i stavio, ali sada, recimo, da idem ponovo paliti kompjuter opet bi mi se slika pokvarila, makar sam stavio sve ove postavke kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Možda su winsi u banani, drajver od grafe ili sama grafa pomalo krepaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Eh, tu bi se i složio s tobom (oko ovog prvog i zadnjeg)... Driveri su ok... ali i grafa je dost' stara a i morao bih formatirati... puno toga se nakupilo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Restart -udri po F8 , kad se otvori odaberi- disable vga. restart- kontrol panel - device manager- obriši grafičku. restart. Windowsi će pronaći novi hardver i instalirat ispravne drajvere.
he,he Zadnje izmijenjeno od: zlatko. 04.04.2009. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Pozdrav, eto da ne otvaram novi thread , problem je slicne naravi tako da cu refreshat ovaj ![]() Problem je ovaj: Grafa mi je riknula nedavno (8400GS) , medjutim ona i dalje "relativno radi" sa nekim artifaktima po ekranu i driveri moraju bit disablani, probao sam zamjenit sa 8600 GT i GTS 250 no iz nekog razloga koju god od te dvije stavim monitor ne dobija signal. Winowsi mi bootaju , cujem one zvukove kad izboota do kraja, tako da ajmo reci radi sve ali mi se nista ne prikazuje na monitoru...Probao sam vec neke stvari ali sam ostao vise bez ideja do ceg bi moglo bit. Prvo sam smanjio rezu na 800x600 i 60Hz refresh rate jer na tim postavkama mora moc vrtit.. zatim sam obrisao i drivere i dalje isto.. nikakvu sliku ne dobijam , samo pise "Out of range" .. :/ Monitor je 17" LCD iako mislim da do reze nije jer sam koristio 1280x1024 dugo vremena... Trenutni hardware: -LCD 17" neke divlje marke -Intel E4600 -8400GS (jedino mi sa ovom grafom koliko toliko radi komp) -Asus P5QLD PRO -2x1 GB Kingmax 800mhz mem Molim pomoc, ako ko konta sta bi moglo bit, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa jesi napravio unistall prethodnih drajvera (pocistio sve), pa stavio nove kartice? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|