|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Temperature alarm
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ 2,60GHz 3 gb rama MB GIGABITE GA M57Sli S4 OS Win7 32bit Pali mi se alarm za temperaturu, namješten je na 90°C .... počne pištati i nedugo nakon toga se i comp ugasi.... Žalosno je to što se to dešava bez obzira šta radim na compu ... znači dešava mi se i kad ništa nije upaljeno od programa, čisti desktop ... nedavno sam stavio (nazovimo) bolji ventilator na originalni cooler i promijenio termo pastu, no ni to nije puno pomoglo ... Stvar je u tome da znam šta je to temperatura od cca 100°C, ali u trenutku kad se comp ugasi, cooler nije toliko vruć da ga se ne može držati u ruci bez ikakvih problema i straha da se mogu opeći ... znači da nije toliko vruć ... Ima li netko nekakvo rješenje za ovaj problem ... nekakva ideja ili nešto ... Nekako sumnjam da bi dolji cooler pomogao ... ?!? ! THX na pomoći (akoje bude) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Stock cooler je dovoljan. Jedino mislim da je krivo montiran. Kakav je otisak paste na procu i cooleru kad ga skines?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
bilo je sve ravnomjerno kad sam prvi puta skidao .... (sastavljeno u trgovini gdje sam kupio) .... poslije sam jednom ponovno skidao (isti problem) i bilo je opet sve lijepo ravnomjerno ... jedno vrijeme mi se to nije dešavalo, sad opet zadnjih mjesec dana intenzivno .... btw, za ovaj proc i coler moraš biti kreten da ne staviš dobro... *ebote, sve i da hoćeš, ne možeš ga staviti krivo ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam, mozda update biosa da napravis. Ako ploca ocitava krivo temperaturu, ako ne, pravac servis, ako je pod garancijom pa nek testiraju. Kako se krecu temperature, jesi pratio?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Po ovome bih se primio reklamacije ploče/senzora. Da je mali preko 50-tak stupnjeva, ne bi ti držao ruku na njemu.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sad sam sinu "ukrao" cooler sa njegove kante, neku super high tech turbo injection 4WD 150konja turbinu pa sam ju uglavio na svoj comp .... pa ćemo vidjeti šta kaže... btw, neznam gdje u biosu isključiti senzot (ignore) ?!? Mogu isključiti auto controle CPU Fan, mogu isključiti još kojekakve fenove i puhalice, brojače okretaja i slično, ali nisam našao gdje bih mogao ignorirati temp senzor... ![]() evo šta kaže everest sad.... sa ovim propelerom i sa flešanim biosom Informacije o senzoru: Tip senzora ITE IT8716F (ISA 290h) Tip GPU senzora Diode (NV-Diode) Naziv matične ploče Gigabyte M57SLI Series Kućište je otvoreno Da Temperatura: CPU 30 °C (86 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 43 °C (109 °F) GPU dioda 37 °C (99 °F) Seagate ST3320820NA 38 °C (100 °F) Seagate ST3500418AS 28 °C (82 °F) Hladnjaci: CPU 3610 RPM Napajanje 4219 RPM GPU 50% Naponi: CPU jezgra 1.28 V +3.3 V 3.30 V +12 V 12.35 V VBAT baterija 3.09 V DIMM 1.92 V Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.01.2011. u 13:36. Razlog: spajanje postova |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|