|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
![]() Imam problem sa starim racunarom. Konfiguracija je sledeca: AMD Athon 2400+ 1.9GHz ASuS A7V8X-X ATi Radeon 9600PRO 256 MB 2x 512 MB Kingston i 1x 256 MB Atlas Computers RAM memorije Hard 160 GB Maxton Dakle ovako, kada je racunar iskljucen, na kucistu svetli zelena lampica neprestano dok je pre svetlela samo dok je racunar ukljucen. Narandzasta lampica ispod zelene je treperela dok je racunar ukljucen a sad uopste ne svetli. Glavni problem je taj sto racunar uopste ne prikazuje sliku na monitoru kada ga ukljucim. Pogledao sam kondenzatore na maticnoj i izgledaju kao potpuno novi. Pokusao sam pokrenuti racunar sa drugim, ispravnim napajanjem i procesorom ali isti problem. Evo lupam glavu sta bi to jos moglo da pravi problem pa sam se zato obratio Vama koji ste iskusni hardverasi. Ima li nade za ovaj racunar ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
heh...probaj sistemom eliminacije ![]() istekaj prvo diskove, cd, dvd, pci kartice i makni za svaku slucaj 2 plocice ram-a ako nakon toga dolazi u bios, kvar je na jednoj od iskljucenih komponenti, ako ne dolazi kvar je ili u onoj plocici ram-a koju si ostavil ili u samoj maticnoj ploci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Uradio sam sve kako si rekao ali i dalje isto. Ocigledno je otisla maticna ![]() Hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Stavljao i sam fabricku (staru) graficku ali opet isto. Sve na ploci lepo radi (lampica, kuleri) samo se ne prikazuje slika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Jesi izvadio CMOS bateriju pa ju ponovno vratio ili napravio cCMOS preko jumpera? Ako ovo i sve navedeno prije ne pali, riknula je matična ili procesor.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Mar 2009
|
idi redom,mora nesto javiti,koji beep... |
![]() |
![]() |
|