|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Q: wifi za asusovu matičnu?
pozdrav! prvo, svim forumašima sve najbolje u novoj godini!!! pregledao sam masu postova i jednini donekle sličan problem je u postu iz 2009. a ni tu nije sve riješeno. prije svega ostaloga, znam da je usb wifi kartica/stick rješenje koje bi tebalo sve riješiti, ali bih probao bez usb-a. radi se o sljedećem. složio bih malo web računalo/htpc na ovoj ploči: LINK a stavio u ovo kučište kako je kučište nisko, nema govora o nekoj pci wlan kartici. na ploči postoji samo PCIe x4 port za neko proširenje. pa bih molio za pomoć. po tome, jedino što bi moglo ići unutra je neka wifi kartica za prijenosno računalo? ako da, koja? da li treba paziti na posebni model, da li treba uzeti intelovu jer je intelov čip? na njuškalu ima dosta tih kartica, ali, kad sam totalni tudum za wifi. primjer oglasa e sad. da uzmem neku od tih kartica, ostaje mi pitanje antene. kako te kartice imaju dva konektora, da li je to jedna "žica" ili se radi o dvije antene sa dva konektora. našao sam nešto poput ovoga to mi jedino sliči na nešto upotebljivo jer ima konektor za vanjsku antenu i konektor za samu karticu, ali to je sve samo sa jednim konektorom. da li meni u tom slučaju trebaju dva takva kabla i dvije antene??? lud sam, lagano već odustajem od sve te samogradnje ili ići linijom manjeg otpora i ubosti usb, i ajd' zdravo. ![]() hvala unaprijed! PS: sada sam malo pogledao po ebayu, i zgleda da sam riješio problem antena. ovo bi trebalo odgovarati? Zadnje izmijenjeno od: viking.software. 06.01.2011. u 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Premium
|
kod nas nema tih ploča. a kamoli "de luxe" verzija koje na sebi imaju wifi i bt. znam i ja za takve ploče. bila je svojedobno zotacova ploča, isto sa atom procesorom i wifijem, ali je više nema kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa "kod nas" nema 80% tih lijepih stvarčica, fino na eBay i dovuci Deluxe verziju. Tada "igra" case bez internog psu, sam si rekao, ima slična Zotac - ova mobo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma taj interni psu mi čak nije ni problem. de luxe verzija ovog asusa je kao jeti-svi znaju za njega, ali ga nitko nije vidio. zotaca nema. ima samo za core i procesore, a to mi se ne isplati previše. nego, jel' moguće napraviti ovo što sam zamislio sa wifi modulom od laptopa? ili fantaziram? na kraju ću si uzeti acera revo 3700, sad je došla ili dolazi verzija sa linuxom, i na miru sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Da stvar bude "gora" (da se fino izrazim) obična verzija te mobo ima Mini Pci Express (kao i Deluxe) verzija samo nije zalemljen konektor i postavljeni "čepovi" za vijke učvršćenja kartice. Moderni WiFi moduli za laptop i jesu Mini Pci Express kartice. Ako bi riskirao onda nabaviš tu "običnu" verziju i neka ti netko lemilom na vrući zrak prebaci konektor sa kakvog neispravnog lapa. Jasno, uz to treba PCI Express Mini wireless kartica + odgovarajući pig-tail - ovi (tako se zovu mali antenski kabeli) s odgovarajućim konektorima. Evo jedno rješenje u kompletu (bez HW modifikacija) pod uvjetom da može stati u kućište. Moglo bi stati jer se radi o skaraćenoj (Mini) verziji PCI Express Mini Card (half). Ovo je za "normalne" Mini PCI express kartice. Kako vidiš, opet ćeš morat nabavljat izvana (eBay i sl.). Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.01.2011. u 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
da, sve ovo stoji. s time da mi za sada još ostaje potražiti kakav pcie-mini pci adapter. no, ograničavajuće mi je kučište koje nema otvor za dodatne kartice. zato sam ja, očito naivno, mislio da bi se ovaj originalni slot na ploči dao iskoristiti bez adaptiranja. antene sam našao na ebayu, one koje se lijepe za kučište iznutra (odn. u monitore na laptopu), a kartica ima i kod nas. je, znam za half-size, pogotovo ako uspijem naći adapter. no, sada ostaje samo izbor koju karticu? da li neku "potpisanu" dell, acer ili čisto po čipu/čipsetu. ideja o lemljenju je tu, na krku, trenutno neizvediva. tj, jednostavno nemam nikoga komu mogu vjerovati da bi to napravio iole kvalitetno. hvala za ove adaptere, idem malo tražiti okolo da li se to da nabaviti. pozz! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|