|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Spajanje preko Wlana i APova (konkretno treba mi repeater? )
Dakle zanima me sljedece.... zivim u kuci, koja je gradjena od armiranog betona, dakle jako debeli zidovi i signal je jako slab ako zelim iz moje sobe na 2. katu uhvatit signal routera u dnevnom boravku na 1. katu koji je "zračne linije" udaljen 10tak metara (stavit cu doli sliku konkretne kuce) citam o tom repeater modu i bas ne kuzim kako spojit, ali cu ja probat nacrtat kako san ja zamislia da bi to tribalo ić, odnosno objasnit.... Broj 1 na slici je glavni router di mi je pristup internetu na koji bi se ja triba spojit sa broja 3 .... Broj 2 bi triba bit 2. router koji bi glumia repeater odnosno poveziva mene iz sobe sa broja 3(soba je od vrha tog balkona udaljena unutra skoro 10 metara) na broj 2, te bi broj dva poveziva sa brojem jedan... da bi ja moga imat pristup netu? kako ? jesam li dobro shvatia? ![]() http://img28.imageshack.us/img28/7650/dsc00081e.jpg Zadnje izmijenjeno od: B@re. 16.12.2010. u 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
A ruter koji imaš je ? Gle največi problem je početi ruter, tj onaj koji odašilje signal, na njega bi bilo najbolje stavit što jaču antenu i ako si u mogučnosti premjestit ga u sredinu kuče
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Imam rutera raznih...od Dlinka P600 serije...speed touch tompson w780...sx763 siemensa , se555 siemensa.... zanima me dali ima kakvih gubitaka u vezi ako se koristi repeater, odnosno konkretno online gaming? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Trebalo je mislit (glavom) kad se provlačilo instalacije po kući. Trebalo je provući mrežne kabele i sada bi imao puno manje glavobolje. Zbog toga kako radi wireless uvijek postoji mogućnost blema / većeg pinga koji je "bitan" kod online gaming - a. Obzirom da je 1. router u dnevnom boravku pretpostavljam da imaš MaxTv i sada je tu SX763 ? Za probu uzmi SE555, stavi mu zadnji origigi fw (1.30n), podesi WDS i probaj naći lokaciju u kući (tvoj br. 2) gdje ima dobar link sa 1. routerom a potom vidi sa svog kompa kako ga loviš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
To je zadnja stvar na koju su mislili pri gradnji kuce jer to nije nikom bitno osim meni, šta znači moja rič naspram čačine? ništa.... uglavnom , pošto tamo di sad je moj broj 1 - odnosno ruter koji trenutno ima maxTv (thompson 780), i pošto taj broj više nema nikakav ugovor sa T-comom, ja cu na ovu novu akciju uzet sebi adsl 10mbit/512kbit , te potpisat 24 miseca ugovor i dobit cu jos jedan modem koji ce vjerojatno bit SX763 (jer cu ga sam zahtjevat).... da rezimiram - Broj jedan če bit SX763 sa MaxTvom na njemu te pristup internetu (i jedan laptop u tom istom prostoru spojen na njega , oče li to bit problem u takvom načinu rada? ) - Broj dva če bit SX763 , on če glumit repeater dakle samo če bit spojen u struju i pojačavat meni signal koji ide na komp - Broj 3 če bit moja WLAN pci kartica ili USB wlan uglavnom nešto šta izmislim :P Dakle... kako to sve iskonfigurirat da funkcionira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Možeš ti zahtjevat neznam šta (da budem fin) a dobit ćeš ono šta ti pošalju a to je šta trenutno imaju na lageru. Čak su veće šanse da ti uvale Thompson TG782 nego SX763. Poviše si naveo "da imaš" SE555 i nije bez razloga sugerirano da njega upotrebiš na poziciji br. 2 jer je poznato kako ima dobar i jak wireless. Hoće li to "štimat" kako se želi nitko ti nemože unapred reći. Možda ćeš morat nabavit dobar klasični AP a ove routere "viška" prodaš da smanjiš trošak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Imam, SE555 to je točno, to mi je od prijašnje DSL linije ostalo... pa mi je tu u kući, i njega mogu iskoristit bez problema... samo mene zanima dakle kakvi parametri moraju bit ukucani na koji način postavit modeme... dali ima kakav guide za to? Pozicija broj jedan če bit SX763 Pozicija broj dva če bit SE555 trica je moj komp sa WLAN-om kako to konfigurirat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Imaš temu gdje je u detalj objašnjen baš takav primjer, potrudi se malo i potraži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nemojte zamjerit ali ubacit ću se malo u temu. Je li pokušavao neko prebacit SE555 u repeater mode sa Thomson TG782i koji daje izlaz na internet? Ili bi mi bolje možda bilo da kupim neki polovni Thomson ST780 da obavlja tu funkciju (repeater odnosno WDS mode)? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Misliš wireless WDS ? Nema provjerene informacije, probaj pa prijavi rezultat. Poznato je da se nekad uređaji različitih proizvođača ne žele konektirat međusobno u WDS modu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Imam situaciju gotovo identičnu situaciju. SX763 )))((( <- Air Live 5460 kao repeater-> )))((( <- Air Live 5470 client mode i AP-> --- switch -> server ....... SX763 na prvom katu 5460 u prizemlju 5470 i ostatak priče u podrumu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pogledaj si Airlive WN360usb. Dosta su jaki. Kod kolege sam slozio 2 mreze sa tim dongle-om udaljenosti cca 50 metara sa svake strane. Uz po 2 stambena objekta izmedju. Obadvojica imaju signal jacine 50%, a treba uzeti u obzir i krovove okovane snijegom. Pretpostavljam da ce i signal rasti kad snijeg okopni.
![]() |
#14 |
Premium
|
Kombinacija SE555 u repeater modeu sa Thomson TG782 - ne radi. Zapravo Thomson (bar ovaj sa T-Comov firmwareom) nema opcije za podešavanje WDS-a. Probat ću nabaviti Siemens SX763 i zamjenit Thomsona, pa onda podesit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ima li itko iskustva o ethernetu preko struje? vidio sam u reklamama za kablovski internet tu opciju... ima li to kod nas za nabavit? ako su veće latencije preko repeatera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Hmm, Universal repeater mode? To bi trebalo radit sa bilo kojim wireless routerom i bilo bi bolje od slaganja WDS-a? Znači moglo bi se ovako nešto sredit: 2. kat: Laptop 1.kat: Neki wireless AP u Universal repeater načinu rada Prizemlje: TG782(i) Koji je AP onda najisplativiji? EDIT: Edimax 7206APG jako dobro radi u kombinaciji sa TG782(i) ![]() Zadnje izmijenjeno od: tutix. 11.01.2011. u 21:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|