|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) problem kod boot-anja (beep)
kompjuter je LENOVO thinkcentre m55 8808. OS je XP professional. problem: 1. kod bootanja 2xbeep-ne, i na tom ekranu koji stoji 2sec pise "167 error no processor bios update found" ali zatim se OS podginu bez problema i kompjuter radi kako treba. 2. u device manageru mi postoji "unknown device" i da driver nije instaliran, medjutim nemogu nikako pronac/niti automatski ne pronalazi drivere...a ni neznam sto bi to moglo bit (audio, video, blabla-svi driveri instalirani) probano ali ne rjesava problem: 1. flash bios-a prema lenovo support-u, i nemogu ga fleshat 2. izvadjena baterija na par sati i zamjenjena novom, bios je resetiran i podesen nanovo 3. boot sequence/order namjeseten samo na CD/DVD i HDD e sad, komp kad se podignu "win xp pro" radi bez problema, ali ocito ga nes muci kod boot-anja kad se javlja da nes nevalja...prema http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm 2xbeep znaci "configuration error"... sto dalje??? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Pročitaj ovo: http://www-307.ibm.com/pc/support/si...IGR-46018.html Može biti memorija. Probaj flash BIOS-a iz OS-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
1. flash bios-a iz OS-a je isprobano, neide... (flash down-an sa lenovo support web str) 2. sa lenovo stranice sam down-ao "LENOVO SYSTEM TOOLBOX" koji mi nadje na cijeom sistemu samo 1 gresku, a to je da driver nije instaliran za UNKNOWN DEVICE! kako da stavim driver za nesto sto ni ja ni sam "komp" nezna sto je? stavio sam i da procita sa orig win xp cd-a...nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Upotrijebi Everest ili pronadji device id.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
eo kako sad stvari stoje: 1. sa everestom nisam uspio nac 2. preko pcidatabase isto nisam nasao o kojem se hw radi, jer nisam pod properties imao puno informacija 3. down-ao sam "THINKVANTAGE productivity center" koji mi je pronasao device koji nije imao instalirane drivere (al i dalje neznam sto je to bilo, nedamise istrazivat u device manageru-glavno da nema "zutog upitnika" ) te instalirao jos neke "zakrpe", medjutim opet mi nije instaliran BIOS UPDATE koji je i on sam preskocio (iako je bilo navedeno kao critical update) 4. e sad ni ja vise nis ne kuzim...i dalje ista stvar, 2xbeep ali se OS podize i radi bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi ti vadio bateriju sa ploce ili? Ako nisi sa ploce, izvadi pa napravi ccmos.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
jes, baterija je bila izvadjena i stavljena nova...na kraju sam nabavio flash biosa na cd-u, jer ocito iz OSa nije bilo moguce. sad ne beep-a! problem rjesen! tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|