|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
HP DX7300 F1 Post message problem
Pozdrav svima..... Problematično računalo je ovo. Na matičnoj su riknuli front panel USB i Audio radi čega prilikom bootanja dobijam poruku da nisu spojeni ( mada jesu ) te moram stisnuti F1 za nastavak. Osim toga sve ostalo uredno radi. Problem je što se često moram spajati sa udaljene lokacije a na ovom računalu se F1 opcija prilikom boota neda isključiti... Googlao sam dosta i nisam uspio naći rješenje, u biosu ne postoje opcije Halt on ALL errors i slično, prošao sam sve 30-ak puta... Hvala unaprijed na odgovorima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
oni imaju one block headere za front i/o na mbo, nađi shemu pinova i kratkospoji sense pin da ne javlja error jer sa bios-om nećeš imat sreće (očito). na starijim modelima se komp neće ni bootat bez tog modula. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Super ako je tako, tražio sam već na stranicama od HP-a shemu spajanja pinova i nisam našao nigdje, a prošao sam sve upute, pokušati ću opet... Drugi problemčić je što javlja da ventilator od kućišta nije spojen a ja ga nebi ni spajao jer samo buči, međutim opet poruka press F1 to boot.. Ne mogu vjerovati da se to ne može zaobići.. Kako bi onda bootao bez tipkovnice, pretpostavljam nikako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
upravo nikak... stavi tiši vent, samo mislim da će ti trebati 4pinski, provjeri još za svaki slučaj. nema kod tih brendanih mile-lale... sve radi ko cjelina i ak nekaj stane, kočnica na cijelom sistemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|