|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Trebam POMOĆ! BNET i WLAN Router
Pozdrav svima! Trebam pomoć! Korisnik sam bnet-a već neko vrijeme i koristim internet preko njihovog WEBSTAR Scientific Atlanta modem, obicni, samo kabelski! Kako imam dva racunala (racunalo i laptop), htio bih ih oboje spojiti na internet, istovremeno. Kako to nije moguce sa njihovim modemom, kupio sam WLAN router MICRONET SP916GK (na preporuku par ljudi) da mi lijepo podijeli vezu. Sve sam uredno spojio i sve radi u redu. Racunalo je spojeno ethernet kabelom, uredno dobiva vezu, spaja se na net bez problema. Ista stvar je i sa laptop-om, spojim se preko wireless-a, sve takodjer radi u najboljem redu! ALI! Moj mladji brat koristi racunalo za on-line igre i slicno. Sve je do sada radilo u redu, ali odkad sam prikljucio router, internet radi normalno, sve stranice otvara, ali ne moze se spojiti na GARENU, niti igrati ijedna on-line igrica. Izbacuje connection error! Da naglasim da su SVI FIREWALL-ovi IZGASENI! Sve je uredno spojeno i sve radi u najboljem redu, osim ON-LINE igrica i GARENE!!! Zna li tko u cemu je problem i kako da ga rijesim? Hvala unaprijed svima na vremenu i trudu! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
postavi port forwarding na routeru... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Probano i to... ista stvar. i dalje net radi normalno, ali na on-line igrama i gareni CONNERCTION PROBLEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probao možda jesi ali nisi odradio kako treba. Provjeri po forumima od igre, Garene koji portovi trebaju biti "vidljivi", zatim fiksna lokalna IP adresa na kompu na kojem se igra, a to ti stoji i u uputstvu na PortForward stranici. Tamo ima za dvije podverzije tvog routera (v1 i v2). Napomena, svaka takva aplikacija / igra se rješava posebno tj. može zahtjevat druge otvorene portove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Poštovani, da ne otvaram novi topic; a search opcija mi nije ništa izbacila, da vas nešto priupitam. Siguran sam da ste se već sreli s sličnim problemom, ako ne i istim. Dakle, korisnik sam bneta (CISCO router) i sada sam nabavio lap top i naravno, s njim sam "nabavio" i problem. One million dollars question; Kako bežićno spojiti lap top? Osim, naravno platiti bnetu 50 i nešto kuna odmah + 15kn naredne dvije i pol godine. Siguran sam da netko od vas je imao sličan problem, podijelite sa mnom, kako ste ga riješili. Hvala. LP PS. Dopustiti ćete mi jednu opasku. Nisam stručan glede spajanja, raznih oznaka i slično, pa vas molim, najjednostavnije, link na neki (njuškalo oglas, npr.) wireless router i da li to čudo uopće može raditi na bnet. Thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
preporučujem nabavku ovog routera (koristim ga na bnetu već 2 godine bez problema) ili sličan od istog proizvođača: http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/support/WRT54G znači modem spajaš na WAN ulaz routera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Gdje to kod nas (Zagreb) ima za kupiti i za koliko nofčića? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
treba ti broadband wireless router, piknes iz cisca u njegov wan port i udri... jedino je pitanje koliko daleko ti treba taj vajrles (zidovi, deke i ino) pa onda kupis bolji jaci skuplji ili slabiji ![]() imas od 200kn pa do prek iljadu ![]()
![]() |
#10 |
Registered User
|
Treba mi na 6-7 metara udaljenosti, bez zidova ![]() Lap top mi treba biti spojen bežićno jedino zbog posla. Znaći nikakve online igrice, skidanje filmova i slično. Laičkim riječnikom; u ovaj CISCO benetov ukopćam ovaj router, a iz routera u komp i raditi će? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Da, trebao bi raditi, mada nije loše dogovoriti povrat ili zamjenu za drugi model / proizvođač ako slućajno ne profunkcionira kako treba. Jasno ti je da po spajanju routera isti treba ispravno podesit, nije komplicirano ali da znaš. Na forumu sigurno ima x primjera Bnet + neki dodatni router, potraži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
A zašto ne potražiš malo ? Sve potrebno već piše ! To je osnovni cab. modem, CISCO je "progutao" bivši Scientific-Atlanta i sad samo piše drugo ime. Tebi treba Wireless router a ne wireless modem. Šta misliš gdje ćeš ga ukopčati ? Nemožeš pogriješit jer imaš samo jednu (ispravnu) mogućnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Ok, slažem se. Znam gdje da ga ukopćam, ali pitanje je KOJI wireless modem? Zyxel - nemoguće, Thompson - nemoguće. Kada spojim - ili radi samo wireless ili samo kablski spojen komp iako je briđano .. Netko mi je napisao da treba sppojiti WAN portom, ali ovaj SISCOV nema WAN port ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
WAN port na routeru direkt u modem do Scientifica. Onda u routeru namjestiš port forwarding i ciao djaci! |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Onda je to to. Znaći apsolutno nije važno koji router da kupim, bitno je da ima wan port, ako sam dobro shvatio? I da li trebam nešto podešavati u CISCO-vom modemu? Nemam nikakav pass i username .. ? Ispričat ćete me, ali falat se ne kužim u ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Teoretski bilo koji router koji je ispravan možeš upogoniti da radi sa tim modemom, pa čak i T-com brandirane uređaje (i Iskonove i Amisove...). Na SA (Cisco) modemu nemaš što podešavati jer on nema nikakve opcije, potrebno je samo namjestiti na routeru koji ćeš priključiti da ćeš public IP adresu dobiti preko DHCP-a. Dakle nešto tipa "WAN type: DHCP" ili "Internet connection: DHCP" ili slično. Bilo je o ovome već X puta pitanje, zašto malo ne potražiš? Ali, evo, dobre sam volje pa sam napisao opet. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
pozdrav! imam thomson tcm420 modem. koristim bnet xcarnet uslugu i želim se bežično spajat na net, a za to mi treba wireless ruter. pisalo se već o tome i ako sam dobro shvatio, potreban mi je bilo kakav wlan ruter sa WAN portom. ukratko, njega spojim sa modemom, podesim IP adresu i trebalo bi šljakat. ispravite me ako griješim. ima trenutno oglas na tržnici, kolega prodaje sx763. pretpostavljam da bi mi taj ruter odgovarao + cijena se čini u redu, jedino što me brine je to što piše da je ruter tcom-ov i zaključan. jel to lockanje šta smeta u mom slučaju i kako? eo link na oglas za sx763 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Ako misliš koristit Carnet account onda neće ići, potraži malo po forumu, već sve piše. Ukratko, samo rijetki routeri uredno rade sa PPTP om u režiji Carnet - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
fala za info! ne znam još šta ću napravit, dal ću čekat da se pojavi neko ko prodaje jedan od 'proverenih' rutera il ću probat nešto treće. javim uglavnom kad saznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Imaš najjeftiniji D-LINK DIR-615 na koji ide ddwrt i onda ga možeš podesit da radi sa PPTP-om. UPUTE Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 22.03.2011. u 12:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
TP-Link TL-WR340G radi 100%, evo ga jedan na njuškalu: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-2589398 Upute su ti ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthrea...34#post1758934
![]() |
#24 |
Premium
|
@dani77 ima TP-Link TL-WRG340GD u protisu za 170kn, novi! koliko vidim po specifikacijama, jedina razlika u odnosu na ovaj TL-WR340G je detachable antena (zato valjda ovo D u nazivu) pretpostavljam da bi onda ovaj iz protisa trebo šljakat @flajpan ovaj dir-615 je stotinjak kuna skuplji od ovog tp-linka. bitno mi je za početak da stvar šljaka, lako zamenim ruter kasnije ako se pokaže loš u radu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|