|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
IEEE 802.11n predstavlja amandman na IEEE 802.11-2007 standard koji značajno povećava mrežnu propusnost u odnosu na prethodne standarde. U 802.11n standardu sirova brzina prenosa podataka se povećala sa 54 Mbps na teoretskih 600 Mbps. Zvanično je predstavljen 2009. godine, iako su i prije tog vremena na tržištu postojali mnogi "Draft N" proizvodi. Ključna tehnička promjena u odnosu na prethodne standarde je korištenje multiple-input multiple-output (MIMO) tehnologije i Channel-bonding/40 MHz operacije, kao i frame agregacije na MAC nivou Iskustva sa radom ovog standarda? Da li se u praksi pokazao bržim od postojećih 11a/b/g standarda? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.12.2010. u 19:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozdrav, ja dom imam linksys WRT610N i u kombinaciji sa N karticom daje 300Mbsali na udaljenosti do cca 5 m, s rastom udaljenosti brzina pada, međutim još mi nije pao ispod 150 Mbs a išao sam kroz armirani beto debljine cca 60 cm, bez pretjerivanja. Kartica Intel 4965AGN, dok druga intelova kartica wifi link 5100 daje stabilnije brzine neovisno o udaljenost, ali daje maksimum 210Mbs, dok je prosjek 150Mbs, tako da je odgovor na tvoje pitanje diskutabilno. Da je brži je standard, ali jako ovisan o kvaliteti opreme, signal je puno osjetljiviji od g standarda. Bar je takvo moje iskustvo. I da dodam, nisam zažalio što sam prešao na N standard, još uvijek je brži od 100Mbs mreže, ali očito puno toga ovisi o opremi koja se koristi. Vjerojatno da uzmem neki kvalitetniji usb stick bi radilo puno bolje, ali na udaljenosti u stanu mene zadovoljava. LP
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovaj standard nije baš nov... Već ga mnogi imaju i bolji je domet i bandwith barem kako čujem feedback. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|