|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Zamjena elektronike na hard disku
Ovako radi se o WD Raptor diskovima. Imam jednog 100% ispravnoga na kojem sam nasilno slomio s-ata konektor. I drugoga kojem je health na 40%. E sada bih zamjenio kontrolere. Da mi ostane ovaj ispravni sa cijelim kontrolerom. Zamjenio sam kontrolere i ni jedan ni drugi disk nije radio. Vratio nazad svaki na svoj i sve kako je bilo i prije. Zašto? Diskovi su iz iste serije. WD360ADFD-00NLR1 čak i ovaj drugi dio modela je isti 00NLR1 ne znam u čemu je problem, ne bi trebala biti znanstvena fantastika promijeniti elektroniku ili možda griješim ?????
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Slomio si SATA konektor? Meni se to dogodilo. Uzmi kabel, otvori ga i direktno ga zalemi na disk. Najnormalnije će šljakat. Ako nisi vješt, nađi nekog tko je. Ne bi trebalo biti problema. |
![]() |
![]() |
#5 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hvala ti što si mi razjasnio ![]() molio bih nekoga tko se razumije u to da mi objasni ide li ili ne ide i zašto ide, a zašto ne ide, ako si već ne mogu pomoći ali da bar znam zašto i zbog čega na ovom forumu se može naučiti štošta korisno zato sam i postavio ovaj topić hvala
Zadnje izmijenjeno od: Braja. 06.12.2010. u 01:05. Razlog: ispravak pravopisa |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stvarno si uporan. NE IDE to više. Zašto? Jer su proizvođači tako podesili elektroniku da se više ne može popraviti hard na takav način (nisu ni oni blesavi). Imaš 2 rješenja: 1. baciti ga u smeće/reklamirati ako ima garanciju 2. poslati ga firmi specijaliziranoj za spašavanje podataka, ali imaj na umu da to košta i to poprilično
![]() |
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
E u krivu si. Čovjek je slomio SATA konektor. Bilo koji srednjoškolac koji je radio nešto sa lemilicom mu može zalemiti SATA kabel direkt na disk i dobit će 100% funkcionalan disk. Zašto bi ga bacao u smeće ili plaćao pun kufer nekom da mu spasi podatke? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja bi predlozio prelemljivaje konektora sa neispravnog na ispravni disk ukoliko je to moguce.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
jednostavno, bacio sam hardove u kutiju i dao prijatelju postavio sam pitanje da bih si pomogao i nešto naučio i ja i svi koji čitaju ovaj post, i zaključak, što sam naučio NIŠTA! samo da je to što sam pitao neizvedivo hvala svima na trudu i odgovorima!
![]() |
#14 |
Guest
|
Da bar ja imam prijatelja koji će mi dati raptora na kojem moram samo 4 žice zalemit u <30 minuta i vozit ga besplatno ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
system kaiser
Datum registracije: Dec 2008
|
eh da je bar tako jednostavno sada ![]() Moram priznati da me spoznaja da to vise ne ide razocarala. Nista.. u svakom slucaju hrpu para baciti na recovery :\ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|