|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
siemens se555 edimax i EW-7206APg
Imam veliki problem i s obzirom da sam ooogroman laik u ovom području zamolio bih vas za pomoć. Dakle: ruter sam preselio na gornji kat kuće zbog maxtv-a, i sad imam preslab signal do donjeg kata kuće. Došoa sma na ideju da instalir am acess point koji bi radio kao repeater i stavio big ga na srednji kat kuće i kupio sam ovaj ovdje edimax uređaj: http://www.edimax.com/en/produce_det..._id=1&pl2_id=5 inače se spajam preko siemens gigaseta se 555 i edimax usb-a ew 7318Ug (uz koji ide i program ralink wireless preko kojeg se spajam na internet) deatljno sam pratio upute spajanja aces pointa no što god da napravim jednostavno ne radi (upustva: http://www.edimax.co.uk/images/Image..._URepeater.pdf) da li možda nešto propuštam? treba li možda posebno podesiti ruter ili slično? ako itko zna bio bih jako zahvalan na odgovoru, samo pokušajte što detaljnije, već sam napomenuo da sam podosta laik.... unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije to tako teško, samo se treba držati nekih osnovnih pravila, npr. sva podešavanja uređaja radi tako da si žično (Lan) spojen na odgovarajući uređaj. Evo šta trebaš napraviti: - spoji se na SE555 i otvori web konfig > Advanced > Wireless - postavi radni kanal 1 ili 6 ili 11, znači ne Automatic, odaberi onaj gdje nema susjeda ili je nivo minimalan - negdje zapiši SSID, možeš postavit svoj npr. doper - SSID broadcast=On, b/g mixed, power=100%, Super G=Disabled + OK tipka - privremeno isključi wireless zaštitu, Security=Disabled + OK tipka - odradi Reboot uređaja (pazi ne Reset) - spoji se na EW-7206APg i otvori web konfig - kao u linkanom pdf - u samo postavi IP=192.168.1.2 (u pdf 192.168.2.50) Subnet=255.255.255.0 Gatewy=192.168.1.1 (ip adresa SE555) DHCP Server=Disabled - dobro bi bilo da sada odradiš Save + Reboot uređaja (nađi u web konfigu) - kad uređaj dođe u operativno stanje opet otvori web konfig, sada će biti na 192.168.1.2 - nastavi slijedit linkani pdf sa slijedećim razlikama - ESSID=doper1 (po tom razlikuješ na koji se uređaj spajaš) - postavi radni kanal koji si postavio u SE555, vidi poviše - Root AP SSID=doper (SSID kojeg si postavio u SE555) - Wireless Security=Disable - upri wireless site survay i u pop-up prozoru vidiš okolne router - e / AP - ove, među njima bi trebao vidit wireless sa SE555 (ako si slijedio doslovno gore napisano) kao SSID=doper, u njegovoj "liniji" klikni na Select - Slijedi Applay + Reboot (ako nema Reboot onda ugasi - sačekaj 3 - upali) Sada postavi EW-7206APg "na pola puta" između SE555 i lokacije tvog kompa, spoji se bežično na AP i vidi jel možeš na net. Ako to štima još trebaš riješit zaštite: - u SE555 i EW-7206APg postavi svoj password za pristup web konfigu da nebi netko nepozvan upao i mijenjao postavke - nađi na webu wpa generator i izgeneriraj si pass, koristi max. br. karaktera, spremi to npr. u Notepad - spoji se žično na SE555 i u wireless - u odaberi WPA2-PSK + C/P generirani ključ + OK + Reboot - spoji se žično na EW-7206APg, otvori Security i unesi Enciption=WPA pre-shared key odaberi WPA (TKIP) niže unesi generirani ključ - Slijedi Applay + Reboot (ako nema Reboot onda ugasi - sačekaj 3 - upali) Opet slijedi test tako da se bežično spojiš na AP i vidi jel možeš na net Dodatnu zaštitu možeš postići tako da u SE555 i AP - u uključiš filtraciju po MAC adresi, tada na listu unesi: - MAC adresu USB stick - a - u SE555 unesi MAC adresu AP - a - u AP - u unesi MAC adresu od SE555 (neka te ne zbuni šta unosiš MAC adresu "drugog" uređaja) Sve skupa izgleda komplicirano ali nije, ako treba isprintaj i polako korak po korak. Još nešto, može se dogodit da se SE555 i AP nežele spoji međusobno kada je odabran WPA2 tip wireless zaštite, onda probaj u oba postavit WPA a ako ni tada onda postavi WEP (trebat će ti drugačiji pass). That's all |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
najlijepša hvala na svijetu, detaljno, poučno , baš onak kak sam trebao ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|