|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Za sve zainteresirane znalce wlan-a
Ljepi pozdrav svima na grupi Eto, ja i moji frndovi bi napravili bezicnu mrezu u Sv. Ivanu Zelini. Problem je u tome da bi mi to htjeli al se ne kuzimo u to previse Dakle, trebam vase savjete oko toga sto nam sve treba za taj pothvat - kolko je to para i nekoga u blizini Zeline koga bi mi angazirali da nam pomogne oko realizacije tog plana - naravno platili bi i njegove usluge. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Mislim, clanak je stvarno ok al ja laik iz njega ne mogu iscitat bas previse recimo kako se rjesavaju visinske razlike (posto je Zelina brdovita) koja su ogranicenja daljine izmedju korisnika - recimo mi bi napravili neki wlan a da smo medusobno udaljeni oko 500 - 1000 m i X takvih stvari Dalje ja ne kuzim pola tih pojmova (al bi volio nauciti) ja se bavim graf. pripremom itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
visinske razlike? ako su bas velike, mozes koristiti usmjerene antene, ili na glavnom node-u staviti sektorsku antenu koja odlicno pokriva... ogranicenja daljine izmedju korisnika? pa zasada je nekih 50ak kilometara ako imas opticku vidljivost izmedju dvije tocke koje zelis spojiti... realno ocekuj do 20km, preko toga ako si "high end wlan freak" mozes petljati sa antenama i izvuci linkove na velikim udaljenostima... koje pojmove ne kuzis? postaj ih ovdje, pa ce ti neko ko zna, objasniti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Prva lekcija LoS znaci Line of sight sto je nis drugo nego opticka vidljivost. Dali postoji jedna tocka u Sv. I.Z. koju bi svi vi buduci korisnici nekako mogli vidjeti, odnosno s kojom imate LoS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pa sunce mu! di ste vi svi bili kad smo Costa i ja to htjeli napravit ?!!?!?!!?!?!??!? uglavnom, dosta smo razmišljali o tome i blablablabla... evo konkretno našeg problema. moja lokacija - blaževdol, na bregu blizu konzuma. njegova - selnica, na bregu, blizu vatrogasnog doma. mi to npr. nikak nemremo isfurat. razlog: bregi između nas. morali bi na svakom imati usmjerene antene, daklen dopuštenje vlasnika kuća da nekom okupiramo tavan. čak i kad bi to riješili, bilo bi prepreskupo.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Mislim da kod nas nije tako ekstremna situacija mi gledamo da bi u prvoj fazi umrezili centar i blizu okolicu a znas da je centar na brijegu pa mislim da je to izvedivo. Nego kad si se vec javio pretpostavljam da imas vise znanja na tom podrucju nego ja a nekak mi se cini da smo susjedi pa bi bilo uredu da se nekak cujemo pa da nam pomognes oko realizacije naseg projekta. Eto ovo je mail i broj GSM pa ak si zainteresiran javi se tomislav@tiskara-zelina.hr 098 175 2107 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Gdi si Horza?
Horza daj se javi - nemoj se sramit ti si nam jedina nada da izvucemo ovu Zelinu iz srednjeg doba! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|