Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2010., 10:00   #1
Nemo
Premium

Datum registracije: Mar 2005
ISDN fax; RVS-COM plus bckp faxova

1. Da li netko ima iskustva sa softwareom za ISDN fax RVS-COM plus?
Trebam reinstalirati Windowse a korisnik ima dosta primljenih faxova koje treba sačuvati.
Nisam našao Export ni Backup po menijima.
Ako netko zna gdje softw čuva faxove i konfiguracijske postavke, molio bi da mi javi.

2. Trebao bih onaj ISDN Monitor (v3.70) što bude u trayu da mogu podesiti postavke za ISDN a na t-com stranicama nisam našao ništa sl. Softw koji je došao sa ISDN PCI karticom uopće nema tih postavki koje su bile u ISDN monitoru pa mislim da mi neće raditi ISDN. Ako netko ima kakav savjet....slobodno.
Nemo je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2010., 10:10   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
2. kakav softvare za spajanje na internet? Instaliraš drivere od kartice i napraviš u Network Connections vezu sa netom putem ISDN, staviš shortcut na desktop i vozi. Sve isto kao i za obični modem. U trayu dobiješ 2 kompa koji naizmjenično svjetle kao znak da imaš vezu i to je to.
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2010., 12:18   #3
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Nemo Pregled postova
1. Da li netko ima iskustva sa softwareom za ISDN fax RVS-COM plus?
Trebam reinstalirati Windowse a korisnik ima dosta primljenih faxova koje treba sačuvati.
Nisam našao Export ni Backup po menijima.
Ako netko zna gdje softw čuva faxove i konfiguracijske postavke, molio bi da mi javi.
jesi uspio? znam da je proslo, al vec se dva dana borim sa tim.. nigdje nac fax program koji radi sa micronet sp3200a isdn karticom.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 16:18   #4
Nemo
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Hm, vec sam i zaboravio na tu muku..
No ako te zanima backupiranje faxova, sjecam se da sam taj folder nasao na nacin da sam zapamtio datum zadnjeg primljenog faxa i pretraživao po folderu od RVS-COMa u Program Files. I kad ga nadjes samo ga kopiras negdje na drugu particiju i vratis nazad kad reinstaliras
Takodjer isto prodji po configuracijskim tabovima i zapisi si postavkle jer inace zna biti zajeb..... dok ne naucis kako sve treba biti podeseno.

To je sve cega se sjecam.
Inace najbolja su mi iskustva bila sa onim softwerima sto su radili preko obicnog modema.

I bili su ljepsi od ovga RVS-a
Nemo je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2010., 21:25   #5
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

muke po ISDN-u i faxu

ovako da vam prvo opisem situaciju. uvalili mi kao priznatom "seoskom mestru" da slozim novu konfu u jednoj maloj firmici. i taj dio sam rjesio, ali.. na toj kanti koja je zamijenjena je bila isdn kartica micronet sp3200a, koja je sluzila za primanje faxa. u pitanju je bio program RVS-COM kojeg vise nema nigdje za nac, kupit, skinut, izmislit, nista. ta sugava kartica ne radi niti sa jednim drugim meni poznatim programom za fax. u faq-u od kartice za sve probleme kazu, koristite rvs-com koji ste dobili uz karticu, ali naravno tog cd-a nema godinama. od mreze tu su dva isdn prikljucka (na dve parice) sa 6 telefonskih brojeva. koriste se dva broja za fax, tri telefonska, i internet. ima dva isdn modema, u jednom su (siemens santis) tri telefona na analognim izlazima (dva preko splitera u jedan izlaz, i treci u drugi izlaz). drugi modem je elcon nt1 2a/b, i ima u jednom analognom izlazu telefon, a u drugom hp printer/skener/fax koji sluzi samo za slanje faxa s jednog broja. na tom istom cudu ima i dva digitalna izlaza, iz kojih idu dva lan-a, jedan u router koji sluzi za wireless, a drugi u onu isdn karticu za fax. za sad sam uspio nac kantu koja ima stari dialup modem, i spojit nju u analogni izlaz umjesto onog printera. namjestio sam taj analogni na dva broja, oba od faxa, i kao tip sam stavio fax (preko telefona sam konfigurirao taj modem). uspio sam tako pomocu winfax pro-a primat faks ali ne i slati. i opet mi ostaje problem sto nemam di ustekat onaj hp, jer je on i dalje potreban.
nadam se da nisam previse zakomplicirao.
aj sad nek netko meni djetetu iz doba adsl-a objasni kako da ja to sve upogonim. gledao sam i da nabavim i neku drugu isdn karticu, koja bi radila sa nekim drugim programom, ali ponuda istih je nikakva, izumrlo. jel valja sta ona office fax opcija od t-coma? i dali bi onda mogao nastaviti slat faks sa hp-a normalno kao i prije?

job security - example
Staro 14.12.2010., 23:50   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
I ćemu nova tema ?
Prebacit ću u temu gdje se već govorilo o tome.

Inaće jako teško naći spomenuti program, bit će cca 3. link na Google, taj RVS-COM su koristili bit će 90% tih ISDN kartica.
Ako slućajno ne radi ta verzija koju nađeš na netu onda traži tko ima taj izgubljeni cd pa neka ti pošalje kopiju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2010., 01:22   #7
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

pardon za novu temu, ali sam odustao od rvs-a, pa sam mislio da neide vise tu.
nego, moze neki link kad toga vec ima svuda?

job security - example
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno