|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Monitor ili grafička?
Evo problem, pa samo treba vidit ko je uzročnik. Odma' napomena da sliku još nisam uspio "uhvatiti". Naime, nakon određenog vremena rada, na ekranu se, u pravilu iza slova ili ruba "button-a", počnu pojavljivati okomite crtice u razmaku od otprilike milimetra. Bude ih 5-6. Nisu crne, nego "transparentne", kao sjena. Nakon nekog vremena nestanu, pa se opet pojave. Nema pravila u pojavljivanju i nestajanju. Sad me samo brine šta zajebava. Grafička ili monitor. EM izvori oko monitora se nisu mijenjali, kao ni kabeli. Zvučnici su daleko, mobiteli isto. Napajanje se vidi u sigu, a grafička se hladi vodeno. Nema overclockinga. Pada li kome šta napamet? Ili je imao sličan problem. Palo mi je napamet slijedeće. Kad se opet pojavi, treba "uhvatit" sliku. Ako se i na slici kod povećavanja vide te sjenice, problem je grafička, a ako ne, onda je monitor. Rak, jel' dobro? ![]()
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kako da bude dobor? Sumnjaš na grafičku ili monitor. Ima li što skuplje? Ajde pokušaj taj capture. To je dobra ideja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
mozda bi podesavanje moire-a pomoglo
![]() |
![]() |
#4 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ja bi glasao za graficku (driveri), pogledaj pod opcije u windowsima za font shadow i slicne stvari...
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
[QUOTE]Originally posted by Rivi Driveri nisu sigurno. 100%. A problem se javlja povremeno. Neovisno šta je na ekranu i šta se radi. Moire isto nije. Prob'o. [/QUOTE Pa probaj na brzinu re-instal drivera matične, DX-a i drivera od grafe, to ti je pet minuta posla. Takvi artifakti se znaju pojaviti kao posljedica sranja sa driverima, a češće pri overclocku/pregrijavanu, da ti se nije nabralo smeća i prašine po ventu grafulje??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
a koliki je monitor i koju rezoluciju drzis?
![]() |
![]() |
#10 |
|
Ovako, prvo, već sam napisa da se grafička hladi vodeno. Sve je dobro stisnuto, a blok mi se niti ne da skidat koliko je zajebano. A i sumnjam da će se grafička pregrija pri otvorenom Wordu. Vidiću kako će se stvari razvijat dalje, pa javit. Još čekam trenutak za capture desktopa. Drajveri sami po sebi nisu mijenjani, kao ni reza monitora. A reza je 1152×864 na 85. Ne vidim problem za 19 inčni monitor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Jedan glupi tip, ali i to se događalo. Prodrmaj kabel. Jesi li ga mijenjao skoro? Probaj drugi. Pazi, ovdje je debljina važna a dužina mana.
![]() |
#12 |
|
Da glup tip?!?!? Ni slučajno. Čak naprotiv. Baš sam ovih dana sinu okrića monitor prima kauču da gleda crtane. A kabel i onako zategnut. Može bit vrrlo lako. Vidit ću kad dođen doma. Da glup tip?! C,c. Ne sumnjaj nikad u sebe, Kraba!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|