|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
pitanje u vezi umrezavanja 2 kompjutera
hocu umreziti kompjuter i laptop tako da mi se s kompjutera prebacuju fajlovi koje napravim za faks na laptop i obratno. problem je sta imaju razliciti OS- jedan ima win7 a drugi xp. ako se dobro sjecam, za xp treba skinuti neki patch da bi prepoznao laptop sa win7? koja mi jos oprema treba i koje postavke trebam namjestiti u lanu? prebacivanje se vrsi sa drag&drop ili kako? vec sam umrezavao 2 kompa za igranje u lanu s crossover kabelom, jel ovdje slicna situacija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, sve je isto. Imaš na netu masu tutoriala kako to napraviti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
ok, onda mi je taj dio jasan. ali neznam kako s jednog kompa pristupiti fajlovima s drugog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
bok onim fajlovima kojima zelis pristupiti moraš ih šerati i dopustiti da mozeš sa jednog na drugi kopirati fajlove (znači desni klik, properties, tab sharing i share) i to je to. a sad sam pronalazak šeranih fajlova mozes preko Run opcije upisivanjem ip adrese od drugog kompa (znači npr. \\192.168.1.x) ako si ručno deklarirao mrezu ili preko network connectiona, simple. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Šeraj na xp-u neki folder i dopusti pisanje svima. Sedmica vidi sve, dok xp ima problema sa sedmicom (barem u mom slučaju). Nakon toga samo kopiraš fajlove na xp mašinu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|