|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Je li moguće umrežiti ova dva računara?
Računar 1 - PC Pentium 4, OS WinXP SP3 32 bit; (ostale specifikacije mislim da nisu važne) Računar 2 - Laptop, Toshiba c650 - 15h, OS WIN 7 Ultimate 32 bit Oba računara se na internet spajaju putem routera Billion BiPAC 7402GX ( http://www.slashphone.com/billion-bi...nections-10159 ) s tim što se laptop spaja bežično a PC preko LAN.. Sad, da li je moguće napraviti postavke da mogu npr. sa laptopa slati dokumente na printanje i kako da share dokumente? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
naravno da je to moguce ![]() samo na winxp podesi share-ove ko i inace, win7 nece zafrkavati, da je obrnuta stvar, onda bi imal malih problema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ako ti je printer i ostalo na winxp, samo share-aj, a sedmicu stavi u istu workgroup-u, sedmica bi automatski i bez problema trebala prepoznati sve sto xp share-a. a u obrnutom slucaju, ti trebas prckati po computer manager-u, dodjeljivati prava userima i slicne gluposti ako zelis da winxp vidi share-ove od sedmice. ukratko |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nije zar da samo to trebam uraditi jer u My Network Places ja nemam ništa, niti sam išta podešavao u postavkama Billiona.. Kad mogneš malo detaljnije da mi objasniš kako tačno da uradim bio bih ti zahvalan jer nisam to nikad prije radio pa mi treba ''podeblja'' pomoć... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705 a jesam ljencina ![]() ugl, samo preskoci korak gdje dodijeljujes fiksne ip adrese (jer ti ip dobivas od rutera) i trebalo bi sljakati |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Eh , svaka ti dala ako ovo uspije ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|