|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Komp se ne pali
Zamolio bi vas za mišljenja oko toga što se dogodilo s mojim kompjutorom. Naime, jučer se sam od sebe 3-4 puta resetirao bez ikakvog vidljivog razloga (nije bio preopterećen, temp je bila normalna). Nakon toga ga nemogu upaliti, tj u kutiji se pokrenu sve komponente ( ventilatori, cooler, grafička, napajanje, lampica na matičnoj svijetli) i daje zvukove koje i inače daje prilikom paljenja ali monitor ne reagira. Zamjenio sam grafičku sa starom i probao, opet ništa. Čak sam pokušao pomoću integrirane grafičke i opet ništa. Monitor sam testirao spajanjem na laptop i on radi. Po vašem mišljenju, u čemu je problem? Po meni to je matična otišla, ali nisam 100% siguran. Je li moguće da je problem u procesoru ili i procesoru i matičnoj? ili nečim sasvim drugim..... Zahvaljujem na pomoći. Ps, probao sam i bateriju na matičnoj izvaditi i resetirat bios (pokušaj pomoći s bratove strane) i dalje ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
1. Pogledaj da li hladnjak na procesoru leži dobro, ako je pričvršćen push pinovima moguće je da je jedan iskočio pa ima lufta između proca i baze hladnjaka. 2. Probaj upaliti komp sa svakim modulom memorije posebno (ako uopće imaš više od jednog). 3. Posudi negdje drugo napajanje pa s njim pokušaj kresnuti komp. 4. Ne bi bilo loše da navedeš o kojim se komponentama radi, nemoj ništa izostaviti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Radi se o : napajanje je MS PRO- 550ATX p4 4kom 80*80mm fan thermathalte V1 cooler intel pentium 4 3.00 Ghz 2 kom DDR 512 MB (400mhz) grafička Asus EAH4350 silent 512MB HDD1- baracuda 160 Gb HDD2- Western digital 640 Gb plextor PX- 740A floopy disc PCI TV kartica matična ploča INTEL D915GAV probao sam upalit sa prvo sa jednim pa s drugim modulom, nema nikakve promjene. napajanje ću nadam se moć isprobat do kraja dana. Pinovi su pričvršćeni u potpunosti. pasta između coolera i procesora je mjenjana negdje početkom ljeta (ne sjećam se točno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#6 |
Registered User
|
probao s alternativnim napajanjem. 0 bodova. zahvaljujem na trudu i pomoći, komp ide po novu matičnu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|