Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.11.2010., 19:49   #1
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Spajanje napajanja na matičnu

Pozdrav forumaši, imam neobično i možda nekima pomalo glupo pitanje.... Kolega je kupio komp prije dva tjedna, sve je bilo sastavljeno, i računalo je radilo neka dva dana, i onda se počelo paliti i gasiti, jednostavno samo od sebe, odneseno je u links na reklamaciju, a oni su ga prodlijedili za Zagreb, kolega je danas sobio poziv iz Zagreba, gdje mu je rečeno da je napajanje bilo krivo spojeno na matičnu, tj. da je onaj mali odvojeni dio od 4 pina bio spojen sa krive strane, sa lijeve, a ne sa desne. E sad, ja vas pitam da li je to moguće? i kako to da je onda računalo radilo par dana.. meni ovo nije jasno, i nekako mi se čini da lik iz servisa kao da mulja, jer nekako sam sastavljajući računala do sad, za vlastitu potrebu stekao dojam da se to napajanje može spojiti na samo jedan način?? Eto molim vas par komentara. Hvala.
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2010., 20:29   #2
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Pozdrav forumaši, imam neobično i možda nekima pomalo glupo pitanje.... Kolega je kupio komp prije dva tjedna, sve je bilo sastavljeno, i računalo je radilo neka dva dana, i onda se počelo paliti i gasiti, jednostavno samo od sebe, odneseno je u links na reklamaciju, a oni su ga prodlijedili za Zagreb, kolega je danas sobio poziv iz Zagreba, gdje mu je rečeno da je napajanje bilo krivo spojeno na matičnu, tj. da je onaj mali odvojeni dio od 4 pina bio spojen sa krive strane, sa lijeve, a ne sa desne. E sad, ja vas pitam da li je to moguće? i kako to da je onda računalo radilo par dana.. meni ovo nije jasno, i nekako mi se čini da lik iz servisa kao da mulja, jer nekako sam sastavljajući računala do sad, za vlastitu potrebu stekao dojam da se to napajanje može spojiti na samo jedan način?? Eto molim vas par komentara. Hvala.

Mislim da je to nemoguce, iako nemoj me držati za rijec, jer nisu istog oblika utori ....

Stoga mislim da smo obojica u pravu. Jedino ako su uspjeli silom nekom nagurati... ALI opet, na koju foru bi to radilo ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.11.2010., 20:36   #3
chare
Happy hippo
Moj komp

chare's Avatar

nije moguce ugurat ga bez neke stvarno velike sile al s tim bi se i zakljucilo da ne pase. Po meni likovi muljaju
chare je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2010., 20:36   #4
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Nema teorije krivo spojiti, ja sam jednom pokušao sa svih strana čisto da znam jer sam svaki dan sastavljao kompove pa ono da ne gubim vrijeme pazeći svaki put. Znači nema šanse da to naguraju a da nešto nepukne.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2010., 20:39   #5
mujica
črna jetra
Moj komp

mujica's Avatar

Datum registracije: May 2008
to nemozes krivo zapiknut. ako je racunalo sklopljeno kod njih nek se svađa malo.
Staro 24.11.2010., 23:57   #6
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Hvala vam.... To sam i ja mislio. Neznam zašto uopće likovi tak muljaju....
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2010., 08:32   #7
OgyAMD
Zagorac
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Zašto, zato jer je problem u HW-u i nešto će ih doći popravak pa se moraju probat izvući.
OgyAMD je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno