|
![]() |
#1 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Smiješan problem s P5Q Deluxe i 8GB RAM-a
Ovo je stvarno smiješna stvar s Asusom. Ili ja imam sreće pa naletim uvijek na Asusove bisere ili stvarno fušaju na veliko. Ugradio sam danas 2x2 GB G.Skill 1066 uz postojećih 2x2 GB Kingmaxa 800. G.Skill naravno u 1. i 3. slot, a Kingmaxe u 2. i 4. Upalim komp i stoji samo crni ekran. OK, vadim jednu pločicu G.Skilla van, radi. Stavim opet, ništa. Vadim jedan Kingmax van, radi... Ajd, valjda G.Skill treba viši napon da proradi, Kingmaxi su na 1.8V defaultno. Fiksiram u BIOS-u na 2.0V (G.Skill na sebi ima napisano 2.0-2.1, a Kingmax je ovdje ekipi radio i na 2.2) Bootam, opet ništa. Zamijenim 3. i 4. modul tako da imam G.Skill i Kingmax u paru, opet ništa. I već krenem pisat mail Asusu i ovdje u temu u vezi problema i neš mi ne da mira i probam staviti Kingmaxe u 1. i 3. slot, a G.Skille u 2. i 4. i đubre proradi, bez dizanja napona čak. Nevjerojatni Asus ![]()
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Eh, što bi tek rekao da imaš Mac ili server... Tek je onda muka naći memoriju koja će raditi kako treba. Najvjerojatnije je problem u načinu na kojem su na pojedinom kitu zapisani memorijski profili, možda čak i klanje između njih. Onako, nekom logikom, ako staviš u "primarni" utor gskill a on ima agresivnije latencije postavljene (ili neku od onih sitnijih postavki koje tek malo bolje ploče mogu mijenjati), normalno da se king neće dizati s njima. Probaj fiksno namjestiti što veći broj postavki oko latencija u biosu pa vidi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|