|
![]() |
#1 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Speedtouch ST780 Dyndns & NAS
Imam gore navedeni ruter od t-coma i NAS od dlinak DNS-323. Kreirao sam user na dyndns i iste te podatke upisao u ruter,NAS ima fixni IP. Napravio sam port forward na ruteru na portove 21 za FTP i 6881 za torrent (ti portovi su potrebni da bi NAS mogao radit). Firewall na ruteru je iskljucen. Unutar samog sucelja od NAS-a isto ima za podesit Dyndns, pokusavao sam sa obje kombinacije, pokrenut dyndns na ruter ili na NAS-u ali nikako ne mogu izvana pristupiti NAS-u. Ping prema ruteru izvana ne prolazi, kada pingam svoju dyndns adresu, kod pinga mi normalno resolva moju ip adresu ali svi paketi su lost. Preko port checkera sam provjeravao i oba porta 21 i 6881 su prema testu otvoreni. Kada pokusam preko nekog FTP klijenta prsitupit dobijem poruku 530 permission denied, nakon sto unesem user name i password za pristup FTP-u,podaci su tocni. Nasao sam na netu da je moguce da ruter sve zahtjeve izvana preusmjerava na voip adresu,pobrisao sam u user.ini fajlu voip prema uputama (http://groups.google.com/group/hr.co...7c42a1d0892af2) ali opet nista. Ima li tko kakvu ideju kako ovo sve skupa natjerati da proradi.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koja je verzija fw u uređaju ? Negdje se spominjalo da Firewall treba biti uključen i odabran Standard nivo za ispravno funkcioniranje PortForward - a. Ako je T-Koma fw / postavke trebaš se "riješit" i njihovog daljinskog managmenta, pogotovo ako ti treba FTP (port 21), hint: isto kroz user.ini. Nisam siguran da si se dobro riješio VoIp - a, po spomenutoj preporuci briše se samo stavka iz phonebooka a ima još konfig postavki za VoIp koje su aktivne. Preporućam, napravit ćeš najbolji posao, da staviš "origigi" fw 6.2.29.2 koji je stabilniji i ima dosta stvari ispravljeno, upute imaš na forumu. Ako kojim slućajem koristiš MaxTv i to se može osposobit / složit sa ovim "origigi" fw. Kad to napraviš onda tek nastavak DynDNS i PortForward. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Pogledat cu koji je firmware unutra. Vidio sam i ovo sa firewallom, pokusao i tako ali nece. Nista morat cu flashati na origigi firmware,pa nastelati Maxtv. Fala na savjetu,javim sto sam iskemijao
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Javi se i ako zapneš, riješit ćemo. Nemoj se zeznit i na "origigi" fw load - at kompletni user.ini od T-Kome jer tako nećeš ništa napravit. Spremi / isprintaj sadašnji user.ini a nakon šta promjeniš fw ćeš dodat / promjenit samo nužno za MaxTv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Dobro da si mi to napomenuo,sad samo da iskopam gdje ima za skinut firmware. Predpostavljam da kasnije moram osposobiti MAXTV premo tvojim uputama? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1130762
Zadnje izmijenjeno od: acer. 18.11.2010. u 14:38. Razlog: Nasao na satelitskom forumu firmware |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Sve rijeseno i sve sljaka, Nikky fala ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|