Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2010., 20:00   #1
Rusher
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Zvučnik na matičnoj

Molim pomoč.

Imam onaj malecni zvučnik spojen u matičnu ploču, kako da provjerim dali on radi, kako izvući neki glas iz njega?
Operativni je Win 7.
Rusher je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2010., 23:32   #2
Lurker
Registered User
Moj komp

Lurker's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
operativni sustav je nevazan posto zvukove proizvode biosi. najjednostavniji moguci nacin da provjeris dal radi je taj da stavis "CPU fan fail warning" ili tako neku opciju "enabled" i onda fizicki zaustavis ventilator na procu. naravno ne tako da gurnes olovku nego da ga postepenim usporavanjem zaustavis. kad se to desi i opcija u biosima je upaljena trebalo bi se cut nekakvo pistanje.

Gore napisano po meni nebi ni trebao radit zato se se na vecini matichin ploca taj mali vrag oglasi poslje power on system testa (POST) tako da bi ti preporucio da prvo dobro iscitas manual za MBO.

pozz
Lurker je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2010., 23:58   #3
Rusher
Banned
Moj komp

Hvala ti na pomoći, da, fizičko zaustavljanje ventilatora hladnjaka procesora mi se baš i ne radi, ali se čuje taj mali beep nakratko kad se komp pali, nego mi se čini kao da se čuje malo kraće nego prije pa se radi toga zanimam kako ga ispitati dali je s njim sve uredu za nedaj bože kakav budući error pa da nečujem.
Staro 17.11.2010., 00:30   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ubodi onda sistemca na maticnu, imat ces dva beepa prilikom paljenja, i svakako ces cuti ako krene zavijat . uglavnom ovaj mali nades u svakom IT servisu, daj im za kavu ili lako vjerovatno dobijes dzabe:

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 00:44   #5
Rusher
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ubodi onda sistemca na maticnu, imat ces dva beepa prilikom paljenja, i svakako ces cuti ako krene zavijat . uglavnom ovaj mali nades u svakom IT servisu, daj im za kavu ili lako vjerovatno dobijes dzabe:
Na njega i mislim, dali se on može kako testirati dali radi ili ne, nekim "normalnijim" putem od zmogućeg pregrijavanja procesora Čuje se 1 beep, ne dva i kao što sam napisao pretiho pa zato želim isprobat dal je sposoban pištit prije nego bi otišao po novoga.

Zadnje izmijenjeno od: Rusher. 17.11.2010. u 00:51.
Staro 17.11.2010., 01:08   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
a zo, ja mislio da imas onaj na maticnoj, sto tvornicki dolazi .

cuj, mozes mu izmjeriti otpor (oko 8 ohma), ili jednostavnije - probaj sa drugim sistemcem. imas onih vecih (mislim da je promjer 5cm, bas zvucnik), spojis njega i vidis koliko se cuje prilikom paljenja. a ako te zanima kako ovaj svira - izvadi sav ram sa kompa i upali ga, mora svirati da fali memorija. ili mozes i graficku, ako nemas integriranu .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno