Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2010., 21:18   #6931
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Baš lijepo!

Ja sutra idem sa grlfrend u Maksimir i eventualno Dotrščina ako me ne krene mlatit od umora jer nije dugo pedalirala.

Dodao sam sliju u prošli post ali se izgubila na dnu prošle stranice http://www.pohrani.com/f/3l/r4/1BzF3TRq/dsc01600.jpg
Traktorići sa jednom konjskom snagom, obratite pažnju na Destroyerevu prednju gumicu
murina je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 22:49   #6932
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Baš lijepo!

Ja sutra idem sa grlfrend u Maksimir i eventualno Dotrščina ako me ne krene mlatit od umora jer nije dugo pedalirala.

Dodao sam sliju u prošli post ali se izgubila na dnu prošle stranice http://www.pohrani.com/f/3l/r4/1BzF3TRq/dsc01600.jpg
Traktorići sa jednom konjskom snagom, obratite pažnju na Destroyerevu prednju gumicu
Baš je fino legla vožnjica danas!

A guma mi je svetska, 2.5 Nevegalka, sumnjao sam kako će se ponašati ta Kenda zbog prijašnjeg iskustva sa dotičnom (jedino sam ja imao 2.1). Mogu reći da fino grabi Ko mali tenkić.

Sutra sam "poslovno" u zloviniji, kao i prekosutra, tako da će najvjerojatnije pasti vožnjica u ponedjeljak
Staro 06.11.2010., 08:13   #6933
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Cisto da javim Niku i bilo kome zainteresiranom, u 12:30 sam na trgu +/- 10min jer moram dopedalirat.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2010., 09:06   #6934
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
OK, ja sam onda kod stracare na Leusteku u 13h.
Osobno se ne poznajemo, ali znam kako ti izgleda bajk pa neces proci pored mene sam tak (osim ako previse ne zakasnis )
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2010., 11:40   #6935
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Znam i ja kak tvoj bajk izgleda pa tesko da se bumo fulali. Dogovoreno, vidimo se gore.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
Staro 06.11.2010., 12:10   #6936
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Zvuči kao opasna prijetnja - Znam kako ti izgleda bajk!

edit: krenili pedalirat i završili u AM u Turbo Sportu, obukli je od glave do pete u Helly Hansen: Base Layer gore i dolje, nekakva jakna (protective shell), šilterica i rukavice

Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.11.2010. u 17:01.
Staro 06.11.2010., 15:32   #6937
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Evo me nazad...odvozih rutu 57-55 solo...sigurno se pitate zasto?

Zato sto je elvis again na cca 2/3 Leusteka odustao i izasao na cestu.
Nekako sam dojma da je to mogao izvuci jer s kondicijom nije bilo problema, vec vise s moralom i misicima ...no dobro.
(osobno bi ga prije dogurao gore nego se vratio cestom)

NEDJELJA 57-Gips-1.stup
Ima li kandidata?
Meni se bas pedalira, kad je bal nek je maskenbal!

btw
danas sam (napokon) odzracio straznju kocnicu, i posto mi je to bilo prvo iskustvo pogledao sam filmic na jubitou da vidim kak se to radi...i krenem ja odzracivati i ono, izvucem tak 4mm zraka u sprici...na jubitou izlaze mjehurici na sitno, a kod mene cisti zrak, koji mjehurici .

Zato je spust bio milina, totalno drugi osjecaj kad znas da kocnica hvata od prve i da ne treba napumpavati da bi zakocio.
Staro 06.11.2010., 17:02   #6938
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Hmm zapuhalo je gadno...
Staro 06.11.2010., 18:40   #6939
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jebate Elvis, kaj nisi uspio Lojstek do kraja odfurat ?
A bil si u boljoj kondiciji neg ja

@ Nik
S čime si odzračio ? Baš sam htio reći da na discobrakes imaš i te stvari, dosta jeftino (oko 60kn ako se ne varam).
Staro 06.11.2010., 18:55   #6940
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Jebate vuco - bilo pa proslo. Vidis kaj se dogodi covjeku nakon 3 mjeseca sjedenja u stolcu.
Neznam kaj me zjahalo, hladan znoj i refleksi ko da sam proslu noc strusil litru šlijve.
Ja sam nika pustil da ne ne ceka svakih 100m uspona. Kad je nik zbrisal se stanje malo popravilo i tu sam malo gural i malo vozil bajk do izvora. Tek tam sam dosel k sebi nakon 10 minutnog umivanja onom mrzlom vodicom.
One dve serpentine sam jos odgural i to je to. Naravno za sav taj veliki trud nagrađen sam padom na negdje polovini staze br. 9. Mogu ja krivit i lisce i korjenje ali kad mi bajk zaprijetio padom jednostavno se nisam imao snage izvuc neg sam se sam pustil. Nis strasnoga, razbijen lijevi lakat i veca masnica na lijevom boku.
Sve u svemu ovo mi je bil najduzi uspon na sljeme i moram pod hitno uhvatit formu.

Nik je pravi gospon ali jednostavno ga nisam mogel zadrzavati kad vidim da covek moze duplo ili tri put brze doc na vrh.
Staro 06.11.2010., 19:27   #6941
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

@Vuco

S Avid Bleed Kitom kupljenim kod Alesa za 30EUR-a.
Set je vrlo kvalitetan i odlicno opremljen.
Nije mi zao para (uz povrat poreza izadje 182kn...iako ja nisam povratio porez ).

http://www.pohrani.com/f/41/L0/2QrcL...-bleed-kit.jpg

@elvis again

Ma znao sam da mozes do gore...mogao sam te komotno pricekati na Lugarnici uz caj i strudlu pa da se zajedno sjurimo odlicnom stazom. Bit ce jos prilika.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 06.11.2010. u 19:37.
Staro 06.11.2010., 21:57   #6942
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Nik

Kad bi ti isao sutra gore? Ja cu isto ici, pa mozemo zajedno.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2010., 22:46   #6943
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Sve jedno mi je u principu, samo javi vrijeme i nadjemo se kod one stracare na Leusteku.
Staro 07.11.2010., 01:59   #6944
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Jebate vuco - bilo pa proslo. Vidis kaj se dogodi covjeku nakon 3 mjeseca sjedenja u stolcu.
Neznam kaj me zjahalo, hladan znoj i refleksi ko da sam proslu noc strusil litru šlijve.
Ja sam nika pustil da ne ne ceka svakih 100m uspona. Kad je nik zbrisal se stanje malo popravilo i tu sam malo gural i malo vozil bajk do izvora. Tek tam sam dosel k sebi nakon 10 minutnog umivanja onom mrzlom vodicom.
One dve serpentine sam jos odgural i to je to. Naravno za sav taj veliki trud nagrađen sam padom na negdje polovini staze br. 9. Mogu ja krivit i lisce i korjenje ali kad mi bajk zaprijetio padom jednostavno se nisam imao snage izvuc neg sam se sam pustil. Nis strasnoga, razbijen lijevi lakat i veca masnica na lijevom boku.
Uf, 9-tka je grda kad se padne, jer jer brza staza, a zna naići kamenje ili korjenje ili neš petog. Nadam se da nije ništa grdog. A znam koliko lišće može pokvariti užitak spuštanja
Kad ozdravim, idemo ponovno skupa gore , a mislio sam jednom napraviti i ovakvu turu kao što je Nik uradio, po Žumberku. Dobro, to pričam već godinama, ali hej - jednom bude

Uostalom, ti dolaziš iz Sv. Nedjelje, nije baš da si 5min od trga
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@Vuco

S Avid Bleed Kitom kupljenim kod Alesa za 30EUR-a.
Set je vrlo kvalitetan i odlicno opremljen.
Nije mi zao para (uz povrat poreza izadje 182kn...iako ja nisam povratio porez ).
Ma dobro, ja sam zaboravio napomenuti discobrakes prije, barem što se tiče bleed kita. Ovo nije loša alternativa
http://www.discobrakes.com/?s=0&t=4&c=78&p=810&

Nego, Nik, ti si postao pravi maher za staze. Daj mi reci, gdje se skrene (tj.spusti) po cesti da se dođe do djela koji se zove "tulum" kad se ide po 57-ici ? Murina je nešto pričao da ste išli, ali mi smo se spustili tada desno od Gipsove staze (tj. na križanju za Gipsovu, otišli smo desno na kombinaciju 55-57 staze).
Staro 07.11.2010., 08:49   #6945
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Vidio je Nik na videu di smo išli
Mislim da je ovo Nikova ruta s Tulumom http://www.gpsies.com/map.do?fileId=...rrer=trackList (stavi OSM Cycle u gornjem desnom uglu, najpreglednija je)

Kad se ide danas? Ja se premišljam

E da, odakle nazivi Tulum i Gipsova? Jeli Gips ima veze sa Antom Gipsom?

Zadnje izmijenjeno od: murina. 07.11.2010. u 08:55.
Staro 07.11.2010., 09:13   #6946
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Laksa varijanta (nije cijeli tulum) je da krenes po 57ici i nakon ona dva povezana dropa uz cestu krenes desno cestom (100-200m) do velikog zavoja od 180st., tu ces vidjet s desne strane klupice i s lijeve nekakvu stazu (obiljezenu), a ti trebas ici izmedju prema zicari - staza nije oznacena. Drzis pravac i nakon 50ak m se otvara strmi makadamski put, a cinit ce ti se da tu nema nicega. Pratis stazu i na jedinom krizanju skrenes lijevo i dodjes do onih stupova nakon kojih biras hoces na Gipsovu ili desno na singletrack.

Originalni tulum pocinje dosta visoko, krenes po 57ici i mislim da se predje jedanput cesta i onda treba paziti skretanje s desne strane na HPD-ejku (ima oznaka na drvetu)...eh sad, posto sam samo jedanput tuda prosao ne sjecam se tocno kako ide staza dok ju jos jedanput ne ponovim, uglavnom treba paziti i pogoditi spojku na dio opisan iznad - nije da se bas vidi iz prve.

Ta ruta jako je zanimljiva, samo se treba paziti onog dropa kojeg sam poslikao prosli tjedan kad me frend tuda odrufao - na slici jos izgleda voziv, ali nije...osim s DH bajkom i kompletnom zastitom tijela.

Razmisljam si da probam danas pogoditi taj originalni tulum.

@Murina
Vrijeme jos nije definirano, mislim da bi najbolje bilo negdje oko podneva, ali ne iza 13h (start s usponom od stracare)...tako da pedaliramo laganini i komotno, kise ne bi trebalo biti.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 07.11.2010. u 09:23.
Staro 07.11.2010., 09:24   #6947
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Može, slažem se za lagano. Osjećam već ozbiljniji kontinuirani umor, stalno me bole noge i dupe. I leđni mišić mi trne, morat ću na nekakvu masažu da me me izbuba i izlomi

Ne znaš za nazive staza?
Staro 07.11.2010., 09:46   #6948
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Odmorit ces iduci tjedan, pogledaj prognozu - dolazi kisurina.

Nemam pojma za nazive staza.
Staro 07.11.2010., 09:51   #6949
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

A tako i ja razmišljam. Bit će, na žalost, dana i dana za (fizički) odmor.

Konačna potvrda, idem! (ova moja će radije čistit po stanu nego pedalirat, nema problema )
Staro 07.11.2010., 11:09   #6950
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

OK.
Ajmo onda precizirati vrijeme:
12:30 stracara.
Staro 07.11.2010., 11:13   #6951
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

12:30 prve klupice (ono gdje smo krenuli na greben), doći ću drugim putem, ne kroz tunel.

Srale opet nema Poslao sam mu sad sms
Staro 07.11.2010., 11:14   #6952
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Moze, dogovoreno.

[edit]
Murina i ja odvozili 57-HPD-origigi tulum-Gips-1. stup
Ovo je jako lijepa i zanimljiva ruta

Mali ispravak netocnog navoda od prije par postova iznad - skretanje za HPDejku je prije prvog prelaska ceste, ima oznaka (strelica) i pise Sestine.

Fulao sam to skretanje pa smo se malo vracali uzbrdo cca 5 min. tocno po spustu pa je Murina vidio kaj ga ceka

100m prije kraja spusta sam na totalno bezveznom mjestu opizdio s bicikla, i fino izbrojio korijenje skoro cijelim lijevim bokom, od rucnog zgloba do koljena, bas sam fino osjetio kako rebarca prebrojavaju korijenje...nije mi nista, ali bumo vidli kad se ohladim, ili jos bolje sutra.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 07.11.2010. u 15:42.
Staro 07.11.2010., 16:40   #6953
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Evo i mene, nažderan Odlična je ova današnja ruta, ponovit će se sigurno! Baš sam potrošen, dobro će mi doći pauza od Sljemena sad kad krenu kiše. Mislim da smo i sporije nego inače išli baš radi umora, a i ti se na samom kraju ispružio
Staro 07.11.2010., 19:21   #6954
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Pa da, bas smo isli laganini taj zavrsni dio, i u hrpetini lisca sklizne prednji kotac preko korijenja i ode desno a ja zarujem lijevo.
I ja se osjecam potroseno...bas prava rijec za trenutno stanje.
Tak mi i treba kad sam dignuo sic prije kraja.
Staro 08.11.2010., 11:03   #6955
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

I kako danas rebarca?

stavi i rutu online
Staro 08.11.2010., 11:58   #6956
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Ma rebra su skoro za 5, zanemariva steta, na ruci se vidi najvise tragova - s njom sam amortizirao pad (podlaktica i nadlaktica), ali je najvise nastradalo rame koje sam istegnuo i sad u odredjenom polozaju posteno zaboli, ali mi to nece smetati pri voznji bicikla , he he , samo da kisa prodje.

Ruta kad dodjem doma, nemam kabel kod sebe.

[edit]
Ruta...skuzi se gdje je trebalo skrenuti i gdje smo se vracali
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gnskqmpenvqgyuyj

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 08.11.2010. u 15:21.
Staro 08.11.2010., 20:32   #6957
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

La boum! (http://www.imdb.com/title/tt0082100/)

nema šta, odlična staza!

Vidi se i namjera skretanja na pravom mjestu

Edit: Destro, odličan nam je zadnji video!

Zadnje izmijenjeno od: murina. 08.11.2010. u 21:39.
Staro 11.11.2010., 19:32   #6958
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Došle mi pakne iz Discobrakes-a za tjedan dana. Od kada su mi poslali e-mail da je dispatched, za 3 dana su bile tu . Uzeo metalik sintered za 11$.

Opet možemo na Sleme. Ako nekome trebaju pakne (ili bilo kaj iz njihovog asortimana), sad je đaba šiping za sve.

EDIT:
Zna netko gdje se može kupiti tipa 20x20cm reflektirajućeg materijala ? Da si ušijem na trobu i možda koju oko bajka i slično. Da budem bolje vidljiv.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.11.2010. u 20:06.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2010., 21:32   #6959
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ima li netko zainteresiran za neko jače pedaliranje sutra? Znam da je još sve mokro i te spike, al ako je netko voljan doć malo blatan doma nek javi Dugo nisam biciklirao.
Staro 11.11.2010., 22:16   #6960
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Danas sam malo ojačao. Nešto kupljeno, nešto kompenzirano (netko možda i prepozna svoj bivši rotor )

Naba, obruč i rotor: http://www.pohrani.com/f/3F/GN/1HsbZpRm/dsc01673.jpg

@Vuco, ova moja trakica na vilici odlično reflektira, prva fukcija joj je bila da drži bužir ali mi se svidjela i ostala. I ja sam razmišljao o još par reflektirajučih detalja, pa ako nađeš nešto javi. Reflektirajuče naljepnice koje se daju izrezat bi dobro došle. Kako se tebi drže one pakne šta smo naručili s Discobrakesa? Moje su odlično, one najjeftinije sam bio uzeo. Mogao bi sada iskoristiti besplatan šiping i naručiti 180 rotor i pakne za heyes, ravno 150kn.

Edit: šta se tiče naljepnica:

http://www.streetglo.net/bicycle-ref...-stickers.html
http://www.streetglo.net/reflective....frame.kit.html --- Ovo mi je posebno zanimljivo

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REFLE...Q5fAccessories

Zadnje izmijenjeno od: murina. 11.11.2010. u 23:04.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na