|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
RAID pomoc
Imam RAID0 (stripped). Danas mi se je slucjano izvukao kabel za napajanje od 1 diska NARAVNO dok su radili. Nakon toga me je BIOS upozorio da 1 diska nema. Ukopcao sam kabel i sada mi RAID utility javlja da je HD1 error, HD2 OK, RAID_volume ok. WinXP se ne bootaju jer ne postoji niti jedan disk ?! PLZ HELP, na disku imam seminarsku u MySQL koju sam radio vise od mjesec dana (backupi mi nista ne pomazu), a trebam je predati sutra.
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
u svakom slucaju nemoj pisat po diskovima nikako.. cak niti os preinstaliravat ako se sistem ne moze nikako pokrenut predlazem da stavis neki drugi disk sa kojeg ces bootat. -Nije mi jasno dal ti raid vise nije kreiran ili jednostavno imas korumpirane fileove pa ne mozes bootat ili pristupat podacima (li, su smrdani sistemski i neki drugi fileovi na disku, za spasavanje podataka je ovo najbolji priogram "FILE SCAVANGER" ZA unisteno RAID polje nisam nikad nista probao, al sam naso ovaj link na NETU) http://recoveryourdata.com/QuickRecoverySuite.htm Nadam se da bu ti pomoglo
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
uspio sam na 1 mali disk instalirati winXP i Raid utility (za moj raid). Oznacio sam HD1 kao normal. Tako da sad mogu preko te instalacije dostupati do RAID-a. Problem je stara WinXP instalacija (na RAIDu). Nece mi se bootati jer prijavi da file is missing or corrupted C:\windows\System32\config\system tnx na savjetima.
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Mozes li pristupit particiji sa malim diskom i novim windowsima? Iskopirat file normalno..Ak mozes onda si vjerojatno radnju vec skopiral... Ak nejde onda bu ipak trebal recovery program
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: RAID pomoc
Citiraj:
Kao sto rekoh, neki kontroleri imaju mogucnost rekonstrukcije polja. Mozda je tako i slucaj s tvojime. BTW, kako ti je za ime Boga, uspio ispast kabel od napajanja?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Sve sam vec prekopirao na DVD. Sada cu formatirati win particiju u 16k i postaviti nove windoze. Hvala bogu da cimer ima jedan mali 4GB prenosi disk. Controller je Intel 82801ER (ICH5R) na IC7-MAX3 ploci. Kako mi je uspio pasti kabel od napajanja? ma smijesno. frend je dosao isprintati seminarsku i donio ju je na disketi. Posto mi Win nije prepoznao disketu, isao sam provjeriti da li je mozda kabel od struje. I kad sam cackao po floppy-ju sam slucajno sa rukom odmaknuo kabel od diska (SATA). B.T.W. koja ironija, backup uvijek radim petkom popodne i prosli tjedan nisam bio doma pa ga nisam napravio.
![]() |
#8 |
Premium
|
Mah, ne znam... Nije mi se dalo iskljucit PC. SADA IMAM DRUGI PROBLEM. Uz pomoc malog diska formatirao sam C: (tu mi je prije bio sistem). Na D: i E: imam brdo mp3 i filmova (to ne zelim izgubiti). Maknuo sam mali disk iz sistema i stavio da je CDROM boot. Imam originalne WinXP (od faxa). Pokrenem WinXP instalaciju i instaliram raid drivere. Pita me da izaberem particiju na koju cu instalirati win. Ja odaberem C: i instalacija mi prijavi da je disk non-windows ?!?!?! wtf? i ne mogu instalirati sistem gore. Prije kada sam to radio odabrao bi c: i rekao leave the filesystem i instalirao bih XP bez beda. Kakva ideja?
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|