|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) Ne mogu dobiti boju na TV-u
Spojio sam pc s crt televizorom. Sliku na tv-u imam ali je crno bijela. Jedan kraj kabela sam spojio na tv-out od grafičke kartice a drugi kraj na scart ulaz tv-a. Igrao sam se postavkama u catalyst control centru ali bezuspješno. Jel zna netko rješenje problema??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
NTSC / PAL opcije si isprobao?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Moj tv je na scart pokazivao samo crno/bijelo dok je odnaprijed pokazivao boju. Stariji tv je na scart prikazivao boju kad spojim činčeve, ali kad sam spojio s-video kabel pokazivao je crno/bijelo. Uvijek mi je problem stvarao tv. Na novom tv-u od staraca, na jednom scartu je s-video u boji a chinch crno/bijelo, dok je na drugom scart ulazu obrnuta situacija. Ne znam kako si ti spojio, ali probaj zamijeniti. Ako si spojio chinchem, probaj s-videom i obrnuto. Posudi od nekog adapter, ako nemaš. To bi trebalo bit par kuna u hrpi trgovina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Objasni grafičkoj kartici da se prebaci na kompozitni i dobit češ boju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Jesam. Citiraj:
Gdje su te postavke? Nisam ih našao u Catalystu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ja sam imao identičan problem sve isto što si i ti napisao, slika je bila crno bijela i koliko god sam pokusavao nisam mogao dobiti boju. Srecom imao sam cimera koji je takodjer spojio pc i tv na isti način i kod njega je sve super štimalo. Posudio sam od njega scart, spojio na moj tv i dobio sam boju, on je takodjer uzeo moj scart i takodjer je imao boju. Moram napomenuti da sam se morao malo muciti i s njegovim scartom, morao sam ga malo izvuci iz tv-a kako bih dobio boju jer bi u suprotnom bila crno bijela. Znaci vjerojatno mi je do tv-a nesto bilo (quadro je bio u pitanju). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ja sam taj problem nekad davno riješio tako što sam rasjekao kabal i isprobao razne kombinacije spajanja žica sve dok nisam dobio boju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kramer
Datum registracije: Dec 2009
|
ja imam 15 metara ručno rađen s-video na scart kabel i sve je ok! bitno je da se lemna mjesta unutar konektora dobro izoliraju (po mogučnosti zaliju tekučom plastikom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ako si dobio sa karticom ovakav dodatak: S-video to component cable http://www.pohrani.com/f/2F/vh/uH4rg3x/003.jpg Onda na zeleni ili plavi izlaz (neznam više tačno) spojiš video kabel http://www.pohrani.com/f/21/BC/2BzBh...ideo-cable.jpg Meni je tako radilo sa mojom grafičkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ovaj čas sam uspio rješiti problem :-))) Problem je bio u tv-u. Prebacio sam sa AV2 na AV2/S i boja se pojavila. Pretpostavljam da ovo "S" znači serial pa je zato i proradilo. Hvala vam na pomoći. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.11.2010. u 00:12. Razlog: spajanje postova |
|||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006