|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
msi p43 neo se ruši
pozdrav svima. mučimo se frend i ja oko njegove matične, i probali smo sa jačim napajanjem (jer smo mislili d aje napajanje krivo), ali i dalje isti problem. konfiguracija je msi p43 neo E8400 radeon HD4850 2gb rama seagate ST3640323AS (640GB) i problem je šta se ruši čisto randomly, kad surfa, kad instalira nešto, malo prije smo kopirali nešto sa prenosnog diska i svaki put kad smo probali kopirat komp se srušio. još nismo uspjeli. kad probam pronać bsod error na netu, ne nađem ništa. a error je 0x0000000A (0X8B31E448, 0X00000002, 0X00000000, 0X80516432) Instaliran je win xp pro sa sp2, mislili smo stavit win7, ali ako bude i dalje isti problem, onda nema smisla. imate li neku ideju do čega bi moglo bit? sutra ću istestirati ram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
bios je bar v16, jel? driveri instalirani?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Po ovom bsod-u, ja bi rekao ili neki drajver ili memorija.. Sto kazu logovi? PS. Jesi baccio oko u dump-u sta ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
gledao sam ali u event vieweru nema ništa kritično. dump nisam gledao, jučer smo nabrzaka pogledali jer smo išli van navečer, mislili smo da ćemo rješit problem sa drugim napajanjem. sa memtestom ću danas testirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
danas sam testirao sa memtestom. nismo imali volje čekat da odvrti sve, nego sam ga prekinuo kad je bacio prve crvene errore. unutra su dve pločice po 2 gb ddr800 rama, a errori su se pojavili nakon 57% testa. po mojoj logici, jedna pločica je otišla, samo kako sad skužit koja? izvadim jednu pa opet testiram ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Tako je, jednu po jednu i naci ces koja je "otisla".. |
![]() |
![]() |
|
|