|
![]() |
#1531 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
U idle se vent vrti na 32 % i ne cuje se, u loadu kad gejmam neznam na koliko se vent vrti ali je i dalje necujna.Najglasnija komponenta mi je ovaj yebeni fortron.
![]() |
#1532 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
dobro je znati, ali ipak mi se ne isplati... mislim, ako već kupujem karticu koja jedva potroši 50W pod teškim loadom, onda stvarno ne želim nikakav ventilator gore jer je nepotreban. zanima me što će zamijeniti 5750 u 6xxx seriji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
|
Kako nemoze kad je takav slijed zamjena ![]()
![]() |
#1536 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
6850 nije zamjena za 5750 nego se po rezultatima može svrstati skoro uz bok 5850 TDP 5750 je skoro 90W, a 5770 je 110W Npr. TDP 5550 je 40W i tu imas jednu odličnu pasivnjaču, Sapphire Ultimate...50-ak stupnjeva u furmarku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
HD 5700 je srednji razred i ostaje srednji razred, a HD 6800 je viši srednji razred i to je ono kaj je AMD-u nedostajalo da uspješno konkurira GTX 460 modelima. HD 5700 se bude i dalje prodaval kao srednji razred i nema nikakvog rebranda u HD 6700 kak su to glasine predviđale, a HD 6800 je popunil rupu i nametnul se kao bolji izbor od GTX 460. Jasno nVidia je odma išla s rezanjem cijena, pa sad ljudi imaju izbor i pol, pa svaki lako kupi ono kaj mu najbolje odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1538 |
machine that goes ping!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
machine that goes ping!
|
nažalost, nije bilo slabijih - ali ako netko ima kakvo zgodno 200W napajanje, rado ću ga otkupiti ![]() nije stvar u potrošnji energije, nego u činjenici da toplina mora izaći van iz kućišta, a ja nemam propuh unutra, i ne želim ga imati. nekakvih 50W mi je limit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1541 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ajmo s druge strane krenut...za kaj tebi uopce treba grafička? Lakse je tak odlučit nego ic po potrošnji i ostalim glupostima jer ovce i novce nemres imat posto propuh ne želiš u kucistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
machine that goes ping!
|
ne, nije lakše tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Bas gledam kako su se lijepo specijalizirali za novije pasivuljare : ![]() Specijalno me dojme 55x i 54x modeli kako su pedantno skockani : ![]() A bome nisam znao da postoje jos od 87. kao igraci? ![]() Kod nas ih vidim nema, ali su zato bagatela nove na eBay-u. Ostaje samo pitati kakva su iskustva bivsih i postojecih vlasnika po pitanju kvalitete? Gdje se uopce HIS rangirao po referentima, naspram recimo Sapphirca ili ostalih biranijih imena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1544 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Misliš na HIS? Po meni kao i Sapphire ukupno gledajući. Furaju dosta svoju zaštitnu plavu boju, a po kvaliteti ne zaostaju za starosjedicem Sapphireom. Imao par starijih grafi i sve 5.
![]() |
#1545 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa pričali smo o HIS-u ne jednom tu na PCE...imal ih je ve-mulj i onaj mali dućan kod stadiona (nemrem se sjetit imena a tražilica nam je mrvičak retardirana ![]() Mislim i da ih je Visage spominjal ![]() Tamo sam davno kupio Zamzung DVD za Amigu, već bu se netko sjetio imena dućana....
![]() |
#1546 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, kakav je bio zakljucak u tom razgovoru, po pitanju kvalitete? ![]() Citiraj:
![]() Znaci dobre su. Znam da sam vidjao prije HIS Excalibure u ponudi, ali to je sve sto sam znao o njima. Cine mi se jako zgodne karte. Zanimljivo da susjedi imaju tri izvora nabave a mi nista. Ali nema veze, jako su im povoljne nove pasivke na eBay-u. ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Je, je, ima HIS-a već odavno. ![]() Bio je prije više zastupljeniji kod nas, a sada gotovo ništa. Ima ti i XFX pasivnu HD5450 s uključenim low profile bracketom, te Sapphire s HD 5550 Ultimative Passive Silent Cooling, ali bez low profile bracketa i bogme paprene cijene u odnosu na ostale. http://protis.hr/products/details/gr...9622?service=1 http://protis.hr/products/details/gr...4671?service=1 Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 31.10.2010. u 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1548 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Vjerojatno mislis na H2 shop u Hondlovoj...a i tamo je neka veleprodaja, ali neznam tocno ime.
![]() |
#1549 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Inače je sve ostalo čista generika... Je, to je to ![]()
![]() |
![]() |
#1551 |
Super Moderators
|
Pa velim-ono malo HIS-a kod nas se znalo nać samo kod njih ili eventualno ve-mulju. Možda ih je kraće vrijeme imao i hgšrot ali nisam ziher...
![]() |
#1552 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Citiraj:
Droljetinu AIW HD sam bio uzeo njihovu, i nikad mi nije ni dosla u masinu jer sam je dao u zamjenu. Droljetina kazem, zato sto su zasrali stvar s dva izlaza od kojih je jedan u mojoj prici i pretvorbi signala neupotrebljiv. ![]() Ali moja je krivica, jer to sam mogao konstatirati bez da ju uzimam. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1553 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Meni su crkle dvije XFX endivije (na jednoj low-profile vent a druga skroz) pa sam se okanuo te firme ![]()
![]() |
![]() |
#1554 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako već 5450, onda bih uzeo verziju s DDR5 Što se multimedije tiče, dušu dala za to, a vjerojatno i za taj stari NFS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
pregrijavanje Radeon 5830
Pozdrav, imam jedan problem, nakon igranja igrica nakon sat vremena recimo (mada i manje) racunalo mi se resetira! Problem je u grafickoj koja se pregrije odnosno dode do temp. 75 cca, sto je ipak malo prebrzo da se pregrije. Cuo sam da se graficka sama po defaultu resetira radi sigurnosti ali da temperatura graficke moze ici i do 90 stupnjeva i da nece biti nkakvog problema. E sad, pitanje je ovako. Da li postoji program ili nesto da namjestim da se graficka ne gasi kada dode do odredene temp? znaci da namjestim da radi do 90 stupnjeva cca? cuo sam da mogu to negdje nastimati ali ne znam gdje da ne kazem da nema sanse da je clockiram inace se resetira puno brze od sat vremena. Novo mi je racunalo i evo nije proslo ni dva dana i evo vec problemi. Pomazite kako god znate ![]() Racunalo: Asrock 870 iCafe cpu Phenom 2 3,3 Ghz ati radeon 5830 1 Gb ako sta pomaze kome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
|
Prvo kako znas da se resetira zbog grafike ? Ako si siguran, u biosu napravi clr cmos , da bude sve na def i loadaj def postavke.Ako se onda manifestira, izvadi grafiku, ispusi prasinu ( ocisti cooler) i promjeni pastu na doticnoj. Ako se i onda to dogodi, odnesi grafiku na reklamaciju.Btw kad skidas i stavljas kuler pazi da to bude sto manje primjetno, jer ako ju nosis na reklamaciju i skuze da si dirao kuler gara ti ne vrijedi.
![]() |
|
|