|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Leadtek WinFast A6600GT TDH povremeno ne daje sliku, ruši se,...
Pozdrav ekipa, Uzeo sam polovnu sa foruma grafu i imam "malih" problema sa njom ![]() http://www.leadtek.com/eng/3d_graphi...&pronameid=160 Grafa je starija a htio sam je koristiti u konfi za net i starije igre tipa Max Payne i C&C Generals... Problem je sljedeći. Najprije se konfa nije htjela bootati uopće i to sam skužio da napajenje od 135W nije baš dovoljno pa sam stavio isti takav štoteks ali od 180W. Sad je konfa bootala ali opet ne svaki puta ![]() Kad izvadim grafu konfa na integruši radi sasvim dobro, nikakvih problema ![]() Ako netko zna što bi mogao biti problem bio bih vrlo zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Bar 350w šroteksa tipa ms i slično treba za tu grafu. Da malo troši nebi imala konektor za dodatno napajanje na sebi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napajanje je MS industrial 400W, ali tamo na njemu piše nešto 180W pa sam pretpostavio da je to efektivna vrijednost. Pa koliko troši ta grafička, nije valjda još jedan kalolifer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Ja sam je vozio na ćifu 350w, uredno je radila. agp daje ~75w a ostatak cucla sa tog konektora, u loadu vuče vjerojatno oko 90-100w sigurno, ako ne i više. Probaj stavit još neko jače napajanje, ako su simptomi isti problem je u nečem drugom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Sranje, nemam ništa jače a da mogu izvaditi, konfa mi je pod garancijom pa ne ću dirati. Kakvo je ovo napajanje? FORTRON http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=3798 Da li se isplati za 260 kn ili da tražim neko polovno na tržnici? Sad sam na poslu, kad dođem doma napišem točno koje su komponenete pa da se može lakše odrediti da li je napajanje ili ne. Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 30.01.2010. u 04:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Krivo, čitam agp, mislim pci-e... agp daje oko ~40w i zato ima dodatni konektor jer pci-e verzije nemaju taj konektor pa je onda za predpostavit da nikako ne troši više od 70w što bi i taj drlog od MS trebao izgurati. Fortron je sasvim ok napajanje no sve mi se čini da možda ne trebaš drugo napajanje.... Jesi isključio integriranu u biosu kad ovu staviš ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nisam isključivao integriranu grafu u biosu, zar se to ne isključuje automatski? Probati ću se malo poigrati u biosu, a ako ne uspije onda bih mogao probati staviti grafu na zasebno napajanje, možda je stvarno napajanje preslabo. EDIT: Nove informacije. Stavim grafu u komp, uključim, boota normalno. Resetiram ili ugasim komp i onda se ne će opet upaliti nego moram otraga na napajanju onu sklopku uključiti i isključiti pa onda opet radi. Ako premjestim kabel iz 6600gt u integrušu u ono vrijeme kad je komp resetiran, ondosno kad se ne će dići onda mi sve radi ok. Znači ima slike na integruši a na 6600gt nema ništa (ni dvi ni d-sub). U biosu nemam opciju za isključivanje integrirane grafe, samo mogu birati koliko želim MB da šera sa RAM-om, agp aperture size i primary display pci/agp i to je to. Matična je Asrok P4VM800. Probao sam staviti zasebno napajanje na grafičku (kratko spojim zelenu i crnu i molex u grafu) ali opet isto, tako da sumnjam da je napajanje. Ostaje samo MBO ili grafa. HELP! Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 31.01.2010. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Pa stavi primary display AGP jer je deafultno po biosu PCI i možda zbog toga zeza... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Uzmi taj 400 PNF Fortron,to je avion napajanje za 260kn. Makar,dosta je nezahvalno kod random crashanja i crnih ekrana govoriti o uzroku problema,zbilja može biti od memorije,postavki overclockanog sistema,ako je već OC-an komp,preko hard diska..do same grafičke kartice.. Random crash je nešto najgore zbilja..ja sam to osjetio i na svom kompu. Driveri su recimo znatno popravili stvar,i malo više struje na NB-u i CPU. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imao isti takav slučaj,...sa 6600GT Galaxy,...namijenjao se napajanja,...pa hladnjaka grafe (završio na Zalman-u) jer kad je konačno "progledala" rušila se u igrama,pa par instalacija drivera....pa rušenje i friška instalacija Winsa i "provjereno" dobrih drivera,.........i opet isto,.....a problem sam konačno riješio kad sam je izvadio iz kompa i stavio drugu također polovnu AGP grafu koja je proradila otprve bez i najmanjih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
@thedream - bio je OC, ali lagani, bez podizanja napona, ali isto se dešava i kad mi je sve na default u biosu @sina xx3 - čini se da ću i ja tako riješiti problem ![]() Stavio sam staru GF 2 (možda i 4 ![]() Znači da je napajanje preslabo ili je grada neispravna, drugo sam sve isprobao. Koja je ATI grafa u tom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned, varanje na tržnici
Datum registracije: Jan 2010
|
9800pro, x1600pro, x800 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo samo da javim da na 550W napajanju kartica radi odlično i nema nikakvih problema. Izgleda da je ipak napajanje bilo u pitanju. Što se mene tiče ovo može ići lock. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|