|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Memorija error
Imam problem sa kompom, počeo mi se resetirat kod ulaska u win, i nekad kad uspije podignut os radi sve ok ali pokretanjem nekih radnji se zamrzne i opet počinje isto ... napravio sam memtest86 i prošao je prvih 100% te javio 181670 errora ECC errora 0, sad me zanima pošto imam 2 modula po 256 MB DDR 400 da li oba modlua nevaljaju ili samo jedan? po čemu to mogu vidjeti iz rezultata memtesta86 pored adresa erorra javljaju se MB, pojavljuje se na; 15.9, 7,3 502,7 10,2 11 11,5 14,3 14,5 15,4 511,8 511,7 509 141 MB itd. kad je započeo drugu vrstu testova 1% je došao do 50% i tada se zamrznuo! Da li je zamjena memorije riješenje ili postoji mogućnost da još nešto hadwarski ne valja? OS: Win XP pro CPU: AMD Athlon 3000XP+ Mem: DDR 400 256*2 MBO; ABIT NF7 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Metodom eliminacije ces znati koji daje greske, prvo jedan modul testiras pa zatim drugi, onaj koji baca error je problematicni. E sad postoji mogucnost da ti je slot problematicni pa preseli modul ili se nakupilo prasine pa bi bilo najbolje malo ispuhati i proci preko pinova modula memorije s gumicom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
evo sumljao sam na napajanje i zamjenio ga, sad sam anpravio test i pokazuje znatno manje errora 108 isto na manjim i većim MB-a, sumljam na ram i ploču sad idem kupit novi modul memeorije da vidim ako je to riješenje, ukoliko se opet pojave errori kupit ću cijeli novi komp! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
izgleda da je uz napajanje otišlo na ploči nešto jer kad stavim memoriju u dual channel mod onda javlja error kada postavim module da radi bez tog sve je u redu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Jesi testirao svaki modul posebno kao što ti je kolega veve sugerirao? Pokušaj malo spustiti voltažu memoriji u biosu. Koje napajanje si imao a koje ti je sad prikopčano?
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
u biosu je sve po defaultu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako moduli nisu od istog proizvodaca moguce je da se kolju u DC modu, ako sve normalno radi bez ikakvoga problema dok nisu u DC onda samo tako i ostavi, jer ti nisu neki pretjerani gubici u performansama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |