|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Canon pixma iP4000: crna ne printa kak treba
Dakle imam navedeni printer i neko ga vrijeme nisam koristio (mjesec-dva, a mozda i manje ne sjecam se tocno). Sad neki dan ga upalim i printa sve ok osim crne. Crnu printa nekih 7mm pa prazno 7mm, pa opet 7mm crne i tak stalno. Koristim zamjenske tinte vec godinama i nije bilo problema do sada. Druge farbe printa ok, sivu printa isto ok. Evo na slici se vidi problem. Do sad sam probal drugu crnu (isto zamjensku ![]() Ima neko neki savjet/rjesenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo na ovom linku imaš service manual potraži tamo riješenje http://www.timtaylor.net/tech/iP4000...e%20Manual.pdf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zamjenske boje su krive 99% i ne znam zašto ih uopće kupujete, ako toliko rijetko printate. Svoju Pixmu imam par godina, do sad sam promijenio 2-3 kompleta boje (sve original) i nikad se ništa nije začepilo, a zna netaknuta stajati i preko pola godine.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
idem sad servis manual citat... @bez_panike i jel se problem rjesil promjenom tinte (stavljanjem originala)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
@domy-ja sam uštedio kupovinom zamjenskih, jer printam jako puno tako da mi nije žao @tomekk-nije se riješio. planiram odnijet ovih dana glavu na čišćenje i napunit boje pa javim kako je prošlo
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
idem jos malo pogledat ak pise u service manualu kaj pametno pa cu probat to s wd40. javim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nakon WD-a možeš glavu baciti u smeće jer će se sapnice gotovo sigurno začepiti, to je gušće od tinte. Bolje natapaj u alkoholu i/ili destiliranoj vodi. Pročitaj još jednom što sam napisao.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
čista destilirana voda ili alkohol 96%, ako nemate ultrazvučni čistač staviti u posudu i ostaviti glavu namočenu preko noći, onda probati čiščenje, ako ne prođe od prve pokušati ponovno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|