|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
4 beep-a i računalo se ne želi podignuti
Danas navečer idem normalno restartati komp preko windowsa i kad bi se morao bootati čuje se 1 dugi i 3 kratka beep-a. i nema slike na monitoru (žaruljica od monitora treperi kao kad je komp ugašen)... restartam opet isto... odštekam ram memoriju i sata hdd kabel i zaštekam ih natrag, upalim - opet isto... pričekam 2 minute, napravim isto što i prije (odštekam ram i sata kabel i zaštekm natrag) i komp se normalno upali i uđe u windows. jel ima ko kakvu ideju što bi moglo biti? to mi se inače više puta znalo dogoditi... komp normalno radi i jednostavno se to dogodi nekad kad ga restartam... mislio sam da je neispravna grafička (jer kad sam je zamijenio s ovom ispravnom je do sad bilo ok) ali danas mi se to i s drugom grafičkom dogodilo... svaka sugestija je dobrodošla. Konfa: Asus P5QC, Core 2 Quad Q8200, 4 gb ddr3, hd WDC 1TB, trenutno grafa HD 4350 (ali isto se događalo i sa poluispravnom n460 OC za koju uskoro dobivam zamjenu), Seasonic 520W napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Pogledaj u manualu (uputama) od matične što bi to moglo značiti. Ako nemaš upute googleaj pa ćeš naći. To ti je greška sa RAM-om ili grafičkom. Probaj sa jednom pločicom RAM-a pa tako sa svim pločicama po svim utorima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nešto s procesorom ne štima, ili ne valja ili gubi kontakt na nekom pinu. Napravi za početak reseatting i dobro pogledaj jesu li svi pinovi u socketu ispravni.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
što je reseating? inače ovaj kod je znak za grafičku... al to se dogadalo i na prijašnjoj (novoj gtx 460) koju sam poslao na servis misleći da ne valja... a sad mi se to dogodilo i s starom :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|