Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2010., 20:30   #1
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Question ASRock N68C-S ne boota sa SATA diskova

Ovako, gore navedena ploca nezeli bootat windowse sa SATA diskova.
Problem se manifestira tako da se pojavi windows logo i to se ''odvrti'' do kraja i nakon toga odmah mi ploca izbaci bsod. U BSODu pise da trebam izbacit van sustava sve nove hard diskove tj nove kontrolere!?
Dakle, probao sam bootat windowse pomocu tri razlicita diska i kod svakog se pojavi isti BSOD. Cijela konfiguracija uredno radi s tom plocom i s jedinm IDE diskom na kojem je xp!
Znam da se taj moj problem moze rijesit pomocu jedne diskete( na kojoj su neki driveri od nvidije za raid ili ahci-tako nesto)koja se koristi prilikom instalacije windowsa jer sam prije par godina imo isti problem!
E sad, mene zanima kako te podatake sa diskete prebacit u windowse tj gdje tocno i kako jer nemogu a i neda mi se na sva tri diska ponovo instalirat windowse.
Staro 23.10.2010., 21:59   #2
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
jesi probao u biosu promijeniti mod u kojem radi sata kontroler, ono - ahci/ide mod...
Oglas

Oglas
Staro 25.10.2010., 11:41   #3
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Red face

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
jesi probao u biosu promijeniti mod u kojem radi sata kontroler, ono - ahci/ide mod...
Imam samo SATA i RAID mode. Ako stavim SATA onda normalno boota ali izbaci bsod na kraju, a u RAID modu mi samo nudi opciju da napravim novi RAID array(RAID 1 ,raid 0,5...) . Meni netreba RAID ,stvar je u tom da ja hocu da svaki disk zasebno radi a ne u tamo nekom RAID sustavu o kojem ja bas i nemam pojma . Dakle, imam neke datoteke na toj disketi i sad bi to trebalo nnegdje prebacit u onaj folder od windowsa da bi ja mogo koristit SATA diskove(jer to i sam windows radi pri instalaciji istog) ..

Citiraj:
The NVIDIA Storage driver consists of 3 components:

1) NVIDIA storage driver optimized for nForce SATA controller that will replace the driver that came with Windows.

2) A RAID controller driver which is required if SATA RAID is ENABLED in BIOS

3) RAID Manager application software
Izgleda da meni treba ovo pod brojem 1 ...

Zadnje izmijenjeno od: viper. 25.10.2010. u 14:27.
viper je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2010., 17:03   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Čekaj, što ti uopće želiš? Instalirati Windowse na te SATA diskove ili ih dodati uz postojeću instalaciju Windowsa?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2010., 18:02   #5
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Čekaj, što ti uopće želiš? Instalirati Windowse na te SATA diskove ili ih dodati uz postojeću instalaciju Windowsa?
Huh.. Dakle ,windowsi su vec na tim diskovima samo trebam instalirat te neke drivere da mogu pokrenut diskove na toj maticnoj. U windwose na tim diskovima nemogu uci ali imam IDE disk koji ima windowse i koji normalno radi na toj ploci. Pomocu njega bih pokusao ubacit te drivere u one diskove. Samo neznam di treba te datoteke stavit.
Staro 25.10.2010., 18:05   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Zasto takve informacije ne stavis u 1. post? Btw, na kojoj konfiguraciji/chipsetu je bio taj disk ranije?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2010., 19:47   #7
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

ALiveXFire-eSATA2

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Zasto takve informacije ne stavis u 1. post? Btw, na kojoj konfiguraciji/chipsetu je bio taj disk ranije?
Prvi post sam pisal na mobitelu. Kakve informacije ? Pa to isto tamo i pise samo na drugi nacin...
Diskovi su bili i na asrock ALiveXFire-eSATA2(ta ploca me je isto hebala u mozak) i na asus p5q-deluxe (p45-s ovom plocom uopce nisam imo problema.plug&play)
Staro 26.10.2010., 14:48   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Udri format i uzivaj.
Staro 26.10.2010., 15:14   #9
tole_
Casual Racist
Moj komp

tole_'s Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Koliko sam ja skuzio problem ti je u driverima od prethodne maticne. Ako vec nisi, probaj safe mode ili bootaj komp s tog IDE diska dok su ostali prikljuceni na sata kontroler. Kad udje u win uzmes neki driver cleaner i pobrises chipset drivere od prethodne ploce. Ovo ti je onak, long shot, ali bez reinstalla ne znam da budes rijesio.

Isti shit sam ja imao na win7 kad sam privremeno prelazio s trenutne ploce na tu asrock s nv chipsetom. Sta god probah nije radilo, pa ni safe mod ni repair konzola, a ni driver sweeper. Srecom imah dual boot win7 i xp, pa su se xp-i bez problema digli....sta je OS, a ne ova win7 sminka
tole_ je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 15:21   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam nekidan prelazio sa nf4 ploče (DFI LanParty) na noviju sa nf630 čipsetom (neka Gigabyte). Kako je stara ploča riknula, stavio sam hard na novu, digao Safe Mode, pobrisao drivere vezane za staru ploču i digao normalni sistem. XP je vidio da nema drivera, ubacio sam cd i on ih je instalirao. Bezbolno da bezbolnije nije moglo biti.
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2010., 22:50   #11
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Citiraj:
Autor tole_ Pregled postova
Koliko sam ja skuzio problem ti je u driverima od prethodne maticne. Ako vec nisi, probaj safe mode ili bootaj komp s tog IDE diska dok su ostali prikljuceni na sata kontroler. Kad udje u win uzmes neki driver cleaner i pobrises chipset drivere od prethodne ploce. Ovo ti je onak, long shot, ali bez reinstalla ne znam da budes rijesio.

Isti shit sam ja imao na win7 kad sam privremeno prelazio s trenutne ploce na tu asrock s nv chipsetom. Sta god probah nije radilo, pa ni safe mod ni repair konzola, a ni driver sweeper. Srecom imah dual boot win7 i xp, pa su se xp-i bez problema digli....sta je OS, a ne ova win7 sminka
Nece mi ni safemode ucitat.. Mislis da ce mi driver cleaner rjesit i one drivere na SATA diskove tj izbrisat ce ih iako je windows s kojega je pokrenut na IDE disku?
Izgleda da vise nikad necu uzet asrock ...

rješenje za win7 je reinstall ili BartPE . Za Xp nije potreban reinstall samo repair.

Zadnje izmijenjeno od: viper. 03.11.2010. u 11:51.
viper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno