|
![]() |
#1 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Ovako, gore navedena ploca nezeli bootat windowse sa SATA diskova. Problem se manifestira tako da se pojavi windows logo i to se ''odvrti'' do kraja i nakon toga odmah mi ploca izbaci bsod. U BSODu pise da trebam izbacit van sustava sve nove hard diskove tj nove kontrolere!? Dakle, probao sam bootat windowse pomocu tri razlicita diska i kod svakog se pojavi isti BSOD. Cijela konfiguracija uredno radi s tom plocom i s jedinm IDE diskom na kojem je xp! Znam da se taj moj problem moze rijesit pomocu jedne diskete( na kojoj su neki driveri od nvidije za raid ili ahci-tako nesto)koja se koristi prilikom instalacije windowsa jer sam prije par godina imo isti problem! E sad, mene zanima kako te podatake sa diskete prebacit u windowse tj gdje tocno i kako jer nemogu a i neda mi se na sva tri diska ponovo instalirat windowse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
jesi probao u biosu promijeniti mod u kojem radi sata kontroler, ono - ahci/ide mod...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
super user
|
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: viper. 25.10.2010. u 14:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čekaj, što ti uopće želiš? Instalirati Windowse na te SATA diskove ili ih dodati uz postojeću instalaciju Windowsa?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
super user
|
Huh.. Dakle ,windowsi su vec na tim diskovima samo trebam instalirat te neke drivere da mogu pokrenut diskove na toj maticnoj. U windwose na tim diskovima nemogu uci ali imam IDE disk koji ima windowse i koji normalno radi na toj ploci. Pomocu njega bih pokusao ubacit te drivere u one diskove. Samo neznam di treba te datoteke stavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Zasto takve informacije ne stavis u 1. post? Btw, na kojoj konfiguraciji/chipsetu je bio taj disk ranije?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
super user
|
ALiveXFire-eSATA2
Citiraj:
Diskovi su bili i na asrock ALiveXFire-eSATA2(ta ploca me je isto hebala u mozak) i na asus p5q-deluxe (p45-s ovom plocom uopce nisam imo problema.plug&play ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Udri format i uzivaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Koliko sam ja skuzio problem ti je u driverima od prethodne maticne. Ako vec nisi, probaj safe mode ili bootaj komp s tog IDE diska dok su ostali prikljuceni na sata kontroler. Kad udje u win uzmes neki driver cleaner i pobrises chipset drivere od prethodne ploce. Ovo ti je onak, long shot, ali bez reinstalla ne znam da budes rijesio. Isti shit sam ja imao na win7 kad sam privremeno prelazio s trenutne ploce na tu asrock s nv chipsetom. Sta god probah nije radilo, pa ni safe mod ni repair konzola, a ni driver sweeper. Srecom imah dual boot win7 i xp, pa su se xp-i bez problema digli....sta je OS, a ne ova win7 sminka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam nekidan prelazio sa nf4 ploče (DFI LanParty) na noviju sa nf630 čipsetom (neka Gigabyte). Kako je stara ploča riknula, stavio sam hard na novu, digao Safe Mode, pobrisao drivere vezane za staru ploču i digao normalni sistem. XP je vidio da nema drivera, ubacio sam cd i on ih je instalirao. Bezbolno da bezbolnije nije moglo biti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
super user
|
Citiraj:
Izgleda da vise nikad necu uzet asrock ![]() rješenje za win7 je reinstall ili BartPE . Za Xp nije potreban reinstall samo repair. Zadnje izmijenjeno od: viper. 03.11.2010. u 11:51. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|